Де відпочити в Україні влітку / фото ua.depositphotos.com

Поки ще не почався пляжний сезон, у нас достатньо часу, щоб вирішити, як і де провести літо. Карантин пом'якшать або скасують повністю, проте все одно варто уникати занадто масових курортів, а зосередитися на більш безлюдних.

Читайте такожНеможливо не закохатися: найромантичніші місця в Україні та за її межами

Ймовірно, сезон відпусток українцям доведеться провести в межах своєї країни. За прогнозами експертів, кордони багатьох країн відкриються ще не скоро. Часткового ослаблення карантину в Україні та європейських країнах слід очікувати до кінця літа, однак відновлення авіасполучення може відбутися лише на початку осені.

УНІАН зібрав кілька варіантів для безпечного літнього відпочинку в Україні.

Топ-7 курортів для відпочинку влітку 2020 в Україні

Бірючий острів / фото kirillovka.ks.ua/webcam-biruchiy/

Бірючий острів (Херсонська область)

Дістатися можна поїздом Київ-Генічеськ до Генічеська, звідти на катері до острова приблизно за 40 хв. Як варіант, можна доїхати до Кирилівки (Запорізька область, Якимівський район) на маршрутному таксі або автобусі, а далі 20 км на таксі по суші - і ви на Бирючому острові.

Сам острів знаходиться в Азовському морі, але зв'язок з материковою частиною доступна переважно влітку, восени її часто заливає водою. Територія острова закрита від випадкових відпочиваючих, тому домовившись про екскурсії з єгерями, в тутешніх місцях можна зустріти ланей, оленів, куланів, антилоп яких на Бирючому налічується дуже велика кількість. Також на цьому острові знаходиться дача, яку коли-то собі побудував Микита Хрущов.

На острові в цілорічному режимі працює веб-камера, встановлена буквально в 500 метрах від паркану заповідника. Розташована вона на віллі "Takidabay" і транслює вид на практично безлюдний пляж.

Тут можна відпочивати з наметами або оселитися в одному з готелів або баз відпочинку. Одним словом, відмінне місце для відпочинку на безлюдній природі.

Біле озеро / фото moveyourass.com.ua

Біле озеро (Володимирецький р-н, Рівненська область)

З Києва на автобусі доїхати до Кузнецовська або Владимерця, що знаходяться в Рівненській області. Далі на автобусі їхати до бази відпочинку "Біле озеро".

Вода цього озера з піщаними берегами, славиться своїми цілющими властивостями. На території бази є санаторій. Вода містить багато гліцерину, тому після купання можна не витиратися, шкіру не стягує. Озеро чисте і вода прозора - видимість до 2-х метрів. Є багато пірсів для любителів порибалити або пострибати у воду. Також можна брати напрокат човни та катамарани.

Якщо розташуватися не на території бази, то можна поставити намети. На самій території це буде коштувати 20 грн за місце. Проживання в будиночку обійдеться в межах 200 грн/добу.

Кінбурнська коса / фото з соцмережі

Кінбурнська коса (Миколаївська область)

Це Очаківський район Миколаївської області. Вас чекають пляжі з білим піском, аромати хвойного лісу і степів. До того ж на косі є поклади лікувальних грязей. Місце поки не дуже популярно в якості курорту, тому на купу ресторанів і кафе не сподівайтеся. Однак на пляжі можна лежати у відносній тиші і "пахлава медова" не буде ходити біля вашого носа.

Хорли / фото з відкритих джерел

Хорли (Херсонська область)

Херсонська область, півострів Гіркий Кут. Крім купання в Чорному морі можна досхочу мазати цілющими грязями, а широкі береги, покриті морськими водоростями, багаті йодом. Море чисте і тепле: + 25- + 30 градусів.

При в'їзді в Хорли побачите фонтан висотою в два метри - з-під землі б'ється артезіанська вода температурою 9 градусів. Є кафе і ресторанчики, кінотеатр і дискотеки, аквапарк. На території селища є ринок, банкомат, магазини, бібліотека та комп'ютерні зали.

Острів Джарилгач / фото instagram.com/nellyvolkovich/

Острів Джарилгач

Джарилгач є найбільшим островом в Україні та Чорному морі взагалі. Він унікальний тим, що це найбільший в Європі незаселений острів. Однією з візитних карток острова є старий маяк, якому вже понад 100 років. Встановили його в 1902 р. за проектом в одного з учнів Ейфеля. Також він відомий своїми лікувальними грязями і солоними озерами, вода в яких має високий вміст йоду і брому. Це справжній рай для інтроверта або для тих пар, які хочуть усамітнитися.

Курортне / фото Look My Trips

Курортне (Одеська область)

Берегова лінія в районі Курортного являє собою обривистий берег, заввишки подекуди до 30 метрів. Для доступу до моря в селі і біля нього прориті пологі спуски на пляж. Смуга пляжів досить довга.

Курортне - зручне місце для любителів "дикого" відпочинку. Є де і машину поставити, і спуститися до моря. З високих обривів відкривається гарний вид на море. В селищі є можливість поселитися з більш комфортними умовами проживання в одній з численних баз відпочинку.

Розбивають намети біля обриву або ближче до моря, на пляжі. Зважаючи на віддаленість від Одеси і Затоки, на пляжах Курортного небагатолюдно. Морське дно пологе, пісок - чистий і дрібний. Смуга пляжів тягнеться від Курортного до Лебедівки.

Сасикський пересип / фото 048.ua

Сасикський пересип (Одеська область)

Найдовшою ділянкою берега можна вважати Сасикський пересип на кордоні Кілійського і Татарбунарського районів. Туди запросто можна доїхати одеситам, виїхавши в п'ятницю ввечері і повертатися ввечері в неділю.

Читайте такожТуризм в умовах коронавірусу: чи є шанси на відпустку в недалекому майбутньому

Десятки кілометрів суцільного прекрасного пляжу з дрібним піском. Туди виїжджають в основному туристи з Ізмаїла, Молдови та української Бессарабії... Але місце собі ви завжди знайдете.

Є місця і зовсім поруч з Одесою. В районі лоцманської вишки морського порту Південний, в самому Південному, з боку Сичавського озера ви також можете під'їхати на машині і абсолютно безкоштовно влаштуватися. Правда, людей там вже багато, а зручностей немає. Але на пару днів - цілком можливо.

Літній відпочинок в Україні 2020: відео

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.