Забудьте про підборив літаку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Instagram

Вирушаючи у відпустку, переважна більшість туристів дуже багато уваги приділяють своєму гардеробу, намагаючись надіти на себе все найкрасивіше і найстильніше. Проте іноді зручність і комфорт – набагато важливіші за стиль, особливо коли мова йде про взуття.

Журнал про гламурні подорожі Condé Nast Traveler назвав види взуття, яке в жодному разі не можна надягати в літак, адже це може бути не тільки незручно, але і небезпечно. А також запропонував гідні альтернативи цьому.

1. Високі підбори. Альтернатива – балетки. По-перше, на підборах буде складно бігти в разі евакуації або іншої надзвичайної ситуації. По-друге, підбори-шпильки можуть пошкодити евакуаційні трапи. Якщо ж ви виберете більш стійкі товсті підбори або танкетку, це може викликати додаткову перевірку при проходженні контролю на безпеку, оскільки такі підбори вважаються достатньо товстими, щоб заховати в них заборонені предмети. Замість цього зверніть увагу на класичні балетки – серед них теж чимало стильних моделей, при цьому вони будуть зручними і з ними не буде проблем на контролі.

Відео дня

2. Кросівки на шнурках. Альтернатива – кросівки без шнурка. Хоча кросівки є одним з найбільш зручних видів взуття, моделі на шнурках можуть затримати вас при проходженні перевірки на безпеку – швидше за все, вас попросять їх зняти, а возитися зі шнурками може бути довго і незручно.

3. Високі чоботи. Альтернатива  лофери. Чим масивніше взуття, тим більша ймовірність, що при проходженні перевірки на безпеку його доведеться знімати. У випадку з високими чобітьми – це 100%. Якщо ви летите взимку і взуття з високою халявою ніяк не уникнути, спробуйте вибрати моделі, які легко знімаються – чоботи-труби або взуття на блискавці, тільки ніяких шнурків. Якщо ж погода дозволяє – зупиніться на лоферах.

4. Шльопанці та відкриті сандалі. Альтернатива – "рибальські" сандалі. Хоча таке ось легке взуття може здатися найбільш привабливим варіантом для польоту влітку, насправді це одна з найгірших для цього моделей взуття. Більшість бортпровідників скажуть, що шльопанці є серйозною загрозою безпеці в разі надзвичайної ситуації, оскільки в них незручно бігати, а також вони можуть дуже легко злетіти. Також присутній фактор гігієни: кожного разу, коли ваша нога опиняється в громадському місці, ви ризикуєте піддатися впливу бактерій. Якщо ви все-таки хочете носити сандалі, виберіть більш міцну, закриту модель, наприклад, "рибальські" сандалі. Ці моделі також можна носити зі шкарпетками, тож вам не доведеться проходити босоніж при огляді на безпеку в аеропорту.

5. Крокси. Альтернатива – сабо. Це найбільш спірний пункт в списку: хоча в останні роки гумові крокси надзвичайно популярні, насправді, вони абсолютно не підходять як взуття для подорожі – в першу чергу, в плані зручності та гігієни. Але якщо вам вже дуже хочеться надіти взуття такого типу, краще зупиніться на моделі сабо з більш надійних та приємних матеріалів.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти з подорожей попередили, що жінки ризикують бути зупинені для додаткового огляду при проходженні перевірки на безпеку в аеропорту, якщо на них буде надітий бюстгальтер з металовмісними кісточками.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.