Токіо \ REUTERS

Токіо - це не місто, це 23 спеціальних райони, і кожен сам по собі місто зі своїми мером і урядом.

Читайте такожЯпонія запропонує туристам електронні візи

Про це йдеться у матеріалі Ольги Герасим'юк, першого заступника голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення, опублікованому в журналі "Новое время".

Відео дня

За її словами, в місті платити за проїзд потрібно готівкою, оскільки картки тут не в ходу. А поміняти гроші - це ще треба пошукати де. "Проте перший же перехожий, до якого ви звернетеся, зупиниться, прочитає, вирахує вам і ціну, і маршрут, підведе до потрібного місця і піде, лише коли ви його запевните, що все в порядку", - розповідає автор про гостинність місцевих жителів.

Крім цього, автор зазначає, що при шопінгу стане зрозуміло, що "вся ця розкіш лише частково для вас". "З одягу я, наприклад, купила собі пару чоловічих шкарпеток, оскільки це була єдина можливість знайти потрібний розмір", - ділиться враженнями Герасим'юк. Але з подарунками для близьких проблем не виникне: "тут море вибору: від чарівних сувенірних чайничків, чашечок, кішечок, що приносять удачу, віял, дерев'яних сабо і дерев'яних лялечок-кокеші до непоганих на смак солодощів з рису з позначкою “улюблені цукерки імператора“".

Герасим'юк радить цілий день походити по кварталу Асакуса. "Тут ви опиняєтеся в 628 році... Найстаріший буддійський монастир Сенсодзі - ніякий не пам'ятник минулого, а живе місце, куди заходять молоді і старі японці, плескають в долоні і медитують", - розповідає автор.

З минулого Герасим'юк радить телепортуватися в майбутнє - на острів Одайба, до якого можна дістатися на монорейці. Острів, на якому все дивно, виріс на місці звалища, але головною його точкою є Національний музей природи і науки, який відкрився в 1871 році. "І там ви, коли зустрінете справжнього андроїда і поговорите з ним, зрозумієте, що нічого поки що не розумієте про життя", - підсумовує Герасим'юк.

Повну версію матеріалу читайте в новому номері журналу "Новое время" від 21 лютого 2019 року.