МАУ відкоригувала літній розклад / фото УНІАН

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» скоротить інтенсивність польотів на маршрутах до Афін, Стамбула і Єревана, і скасує рейси між Києвом і Вінницею на період літньої навігації у зв'язку із затримкою поставки літаків Boeing 737 MAX, які мали почати роботу на регулярних рейсах МАУ з середини квітня поточного року.

Читайте такожУ МАУ розповіли, що робитимуть із замовленими Boeing 737 MAX

Як повідомила прес-служба авіакомпанії, в зв'язку з тим, що експлуатацію даного типу ПС припинено до завершення розслідування, поставка трьох Boeing 737 MAX для авіакомпанії МАУ відкладається.

Відео дня

«Через відсутність запланованих на цей період літаків, авіакомпанія проводить вимушене коригування розкладу своїх рейсів. Зокрема, зміни стосуватимуться таких напрямків, як Афіни, Стамбул і Єреван, де МАУ зменшить кількість рейсів. Рейси між Києвом і Вінницею будуть скасовані», - йдеться у повідомленні.

Також у прес-службі повідомили, що у квітні, травні і червні передбачається скасування деяких рейсів з Києва до Запоріжжя, Херсона, Івано-Франківська, Баку, Мінська, Риги, Женеви, Аммана і Анкари.

Зазначається, що пасажири, яких торкнулися зміни розкладу, отримають повідомлення і пропозиції з альтернативними датами вильоту або маршрутами.

«У зв'язку з непередбаченими обставинами, які привели до збоїв у поставках літаків, ми були змушені внести зміни до уже зверстаного літнього розкладу польотів. Для того, щоб забезпечити можливість пасажирам дістатися місць призначення, МАУ перерозподіляє існуючий флот і докладає всіх зусиль для виконання зобов'язань перед своїми клієнтами. Всі зміни у розкладі відображаються в системах бронювання», - цитує прес-служба директора з комунікацій МАУ Євгенію Сацьку.

За її словами, рейси, які не скасовані, будуть гарантовано виконані авіакомпанією. «У разі додаткових точкових коректив, ми оперативно інформуватимемо ринок про ці зміни», - зазначила Сацька.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддіс-Абеби до Найробі, зазнав аварії за 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб, серед яких були громадяни 35 країн.

Це вже друга за півроку катастрофа літака цього типу - наприкінці жовтня 2018 року Boeing 737 Maх 8 індонезійської компанії Lion Air впав у Японське море невдовзі після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 осіб, які були на борту.

Відразу після катастрофи в Ефіопії багато країн призупинили польоти Boeing 737 Max 8. Зокрема, заборону польотів над Європою упровадило Агентство з авіаційної безпеки Євросоюзу (EASA).

Державна авіаційна служба України 13 березня також ухвалила рішення заборонити польоти літаками Boeing 737-8 Max або Boeing 737-9 Max у межах, з або над територією України.