Саржин яр частково відкрили для відвідувачів \ 057.ua

Саржин яр частково відкрили для відвідувачів, при цьому продовжуючи проводити реконструкцію деяких зон.

Читайте такожУ Харкові вандали розбили арт-об'єкт (фото)

Як раніше повідомляли в прес-службі мерії, в рамках реконструкції яр з'єднують з парком Горького. Тепер звідси прокладеною доріжкою можна дістатися в Центральний парк. Також для харків'ян відкрили рекреаційну зону біля водойми, де можна, як і до реконструкції, ловити рибу, передає 057.ua. Доріжки в Саржиному яру заасфальтували частково - місцями замість доріжок поки лежить щебінь.

Відео дня

Біля купелі оновили роздягальню і обладнали місце для відпочинку під навісами.

Рекреаційні зони доступні частково - на деяких газонах відпочивати заборонено. Також комунальники продовжують ремонтувати паркову зону.

Крім цього, в Саржиному яру встановили нові лавочки. Вони мають круглу форму, вночі можна помітити підсвічування. Також для відвідувачів обладнали індивідуальні місця для сидіння у вигляді стільців.

У Саржиному яру встановили нові лавочки \ 057.ua

Як додали в прес-службі міськради, поряд зі спортивним майданчиком комунальники продовжують будувати дитячий майданчик, де встановлять батути, скелелазне обладнання та атракціони.

У 2019 році планують почати роботи з облаштування гранвідсівних доріжок в Лісопарку. У перспективі велодоріжку в Саржиному яру і Лісопарку об'єднають, щоб створити єдиний веломаршрут протяжністю більше 20 км.

"У Саржиному яру потрібно доробляти різні зони. На рахунок покриття пішохідної зони - тут використовують три види покриття: плиткове, асфальтне і гранвідсівне. Є питання по техніці безпеки для відвідувачів, якою щодня займаються фахівці, але всім відвідувачам ходити не заборониш", - зазначив директор Департаменту комунального господарства міськради Олексій Богач.

Реконструкцію Саржиного яру планують завершити до Дня міста \ 057.ua

За його словами, реконструкцію Саржиного яру планують завершити в цьому році до Дня міста.