Україна і Коста-Рика домовляються про безвизе \ getyourguide.ru

Україна і Коста-Рика мають намір укласти угоду про безвізовий режим для громадян обох країн.

Читайте такожНазвані найкращі весняні туристичні напрямки

Як повідомляє Департамент консульської служби МЗС у соцмережі, вперше в історії двосторонніх відносин відбулися консульські консультації між Україною та Коста-Рикою.

Відео дня

"Дві дружні країни вперше в історії двосторонніх відносин провели змістовні переговори з консульської проблематики. Делегації проаналізували стан та перспективи співпраці у візово-міграційній сфері, розглянули питання захисту прав та інтересів громадян та юридичних осіб обох держав, обмінялися основними досягненнями консульських служб та обговорили перспективи розширення взаємної консульської присутності", - йдеться у повідомленні.

"З метою інституалізації рішення коста-риканської сторони стосовно запровадження безвізового режиму для в'їзду на її територію для громадян України досягнута домовленість щодо укладення відповідної двосторонньої угоди про безвіз", - наголосили дипломати.

Повідомляється, що в рамках візиту директор департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев у супроводі посла України Руслана Спіріна провів окремі зустрічі з головою Адміністрації президента Р.Е. Піза Рокафорд, головою Законодавчої Асамблеї К.Р. Бенавідес Хіменес та головами парламентських фракцій, заступником міністра закордонних справ і культу Л. Агілар Ревело, під час яких сторони висловили вдячність за послідовну підтримку суверенітету, територіальної цілісності та ініціатив України в ООН, а також обговорили шляхи подальшого двостороннього співробітництва, зокрема у торговельно-економічній, міграційній та гуманітарній сферах.