На 13-й станції Великого Фонтану знаходиться ряд популярних місць відпочинку / фото: УНІАН

В Одесі на частині узбережжя морська вода не відповідає санітарним нормам.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Держпродспоживслужби України в Одеській області, згідно з результатами досліджень, проведених Одеським обласним лабораторним центром МОЗ України, морська вода на частині узбережжя Чорного моря не відповідає нормативам.

Зокрема, зразки води, відібраної в контрольних точках на пляжі 13-й станції Великого Фонтану, не відповідають нормативам за санітарно-мікробіологічними показниками.

Відео дня

«Рекомендуємо обмежити водокористування на даному пляжі до поліпшення санітарно-гігієнічних показників у морській воді. Купання на 13-й станції Великого Фонтану може бути відновлено після отримання задовільних результатів лабораторного контролю», - повідомили у відомстві.

У мерії Одеси також відзначили, що з метою недопущення погіршення епідеміологічної ситуації в оздоровчий період і профілактики захворювань, що передаються водним шляхом, від купання поки що краще утриматися.

На 13-й станції Великого Фонтану розташований ряд популярних місць відпочинку. Зокрема, пляжний комплекс Costa Esmeralda, комплекс відпочинку «Пляжник», пляж «Курортний», що позиціонують себе як елітні. Є також інші пляжі.

Як зазначається, зараз на інших пляжах Одеси та області зразки морської води, відібраної в контрольних точках, відповідають нормативам за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.