У повітряного судна сталась поломка шасі \ фото facebook/LvivAirport

У міжнародному аеропорту «Одеса» через вчорашню поломку літака на злітно-посадковій смузі скасовано всі рейси до 18.00.

Читайте такожАеропорт "Одеса" припиняв польоти через несправність літака

Як повідомили УНІАН у прес-службі аеропорту, причиною НП із бортом авіакомпанії Turkish Airlines (рейс TK465), що прямував зі Стамбула до Одеси, за попередніми висновками фахівців, став сильний боковий вітер (до 17 м/с).

Відео дня

«Після торкання зі смугою літак виїхав за її межі, що призвело до підлому передньої стійки шасі. На даний момент служби аеропорту проводять необхідні заходи з евакуації пошкодженого літака зі смуги», - повідомили в прес-службі.

Як зазначається, зараз до Одеси слідують інженери вищезазначеної авіакомпанії зі спеціальним обладнанням для транспортування повітряного судна.

«Комісія продовжує розслідувати причини інциденту. У зв'язку з цим, аеропорт призупинив повітряний рух до 18:00», - повідомили в прес-службі.

Як уточнили в аеропорту, після того, як борт торкнувся смуги, подув сильний боковий вітер і літак виїхав за межі ЗПС. «Передня стійка шасі їхала по грунту, внаслідок чого зламалася.

Як повідомляв УНІАН, у міжнародному аеропорту «Одеса» розпочато розслідування у зв'язку з поломкою на злітно-посадковій смузі другого за вчорашній день літака міжнародного сполучення. Як повідомили в прес-службі аеропорту, друга НП сталась 21 листопада, о 20:55 - рейс TK465 авіакомпанії Turkish Airlines, що слідував зі Стамбула до Одеси, в умовах потужного бокового вітру під час торкання до ЗПП підломив передню стійку шасі.

На борту перебували 136 пасажирів. Учора через подію аеропорт «Одеса» припинив польоти, як передбачалось, до першої години ночі.

Крім того, 21 листопада аеропорт призупиняв польоти через несправність літака, що здійснював приватний рейс в Дубай - о 11:21 з технічних причин було перервано зліт літака бізнес-авіації. У зв'язку з цим аеропорт призупинив польоти з 12:27 до 14:00. На уточнююче запитання УНІАН, чи має відношення до нештатної ситуації сильний поривчастий вітер, у прес-службі аеропорту відповіли негативно.

У повітряного судна сталась поломка шасі - перерваний зліт призвів до блокування роботи аеропорту.