Відправитися в гори – завжди хороша ідея, а взимку тим паче. Сезон триває з початку грудня до середини березня, а на деяких курортах сніг на вершинах лежить аж до квітня.

Вибирайте курорт і вирушайте за порцією ендорфінів, адреналіну і заряду бадьорості на рік наперед.

Читайте такожДе зустріти Новий 2020 рік: сміливі маршрути Україною та Європою

Зельден - Австрія

Один з найпопулярніших гірськолижних курортів Австрії, де з'єднуються зимові та льодовикові зони катання. Курорт підходить і новачкам, і професіоналам, і навіть екстремалам. В околицях Зельдена знаходиться 250 гірських вершин заввишки понад три тисячі метрів.

Сезон тут триває з жовтня по травень. Навіть в найбільш «несніжний» рік, ці дати не змінюються, адже територія комплексу оснащена потужними системами штучного снігу.

Квітф'єль - Норвегія

Долина вважається однією з найбільш сніжних у Європі. Квітф'єль славиться різноманітністю своїх трас: від крутих і екстремальних до пологих і спокійних. Курорт налічує 9 підйомників, 21 трасу різної складності, сноу-парк з трамплінами, рейлами та боксами.  

Церматт - Швейцарія

Курорт добре підійде професіоналам та екстремалам, траси досить круті та високі. У Церматті знаходиться одна з найвищих станцій для підйомників в Альпах - Кляйн Маттерхорн (3883 м). В околицях Церматта багато різних маршрутів, екскурсій та оглядових майданчиків. Також тут курсує знаменитий панорамний "Льодовиковий експрес".

Вуокатті - Фінляндія

Курорт добре підходить для новачків та туристів з дітьми. У Воукатті можна кататися на лижах навіть влітку. В місцевому півторакілометровому тунелі цілий рік підтримується температура -5°C. Дуже популярна розвага на курорті - сафарі на собачих упряжках.  

Драгобрат - Україна

Курорт славиться дивовижною природою та купанням в чані. Добре підійде професіоналам та любителям фрірайду (коли спуск відбувається поза трасою). На Драгобраті є 4 основні траси, з яких найдовша - 1300 метрів.

Як раніше повідомляв УНІАН, у рамках щорічної премії World Ski Awards 2019 експерти визнали найкращі гірськолижні курорти світу.