Відпочинок у грудні може бути дуже різним / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Популярний міжнародний туристичний портал Lonely Planet, який раніше опублікував топ-50 місць по всьому світу для відвідування в 2024 році, тепер розповів, куди найкраще їхати на відпочинок у грудні.

В свіжу добірку відбиралися туристичні локації за різними критеріями: для релаксу, для любителів природи, для цінителів культури, для гурманів і для шукачів пригод.

Топ-10 місць у світі, які варто відвідати в грудні

  • Палаван, Філіппіни. Найзахідніша провінція країни є біосферним заповідником ЮНЕСКО з найбагатшим підводним і надводним біорізноманіттям. Тут розташовано понад 1700 островів, покритих незайманим лісом, облямованих вапняковими скелями і кораловими рифами. Ідеальні умови для любителів дайвінгу.
  • Сан-Дієго, Каліфорнія. Зима в Південній Каліфорнії – поняття відносне: хоча дощ і більш імовірний, але погода тримається тепла – середня максимальна температура становить 19°C. Варіантів для відпочинку тут більш ніж достатньо – від прогулянок по сільських кварталах міста і відпочинку в парках до екскурсій на човні або хайкінгу по стежках природного заповідника Торрі-Пайнс в надії побачити дельфінів і мігруючих сірих китів, які проходять тут уздовж узбережжя в період з грудня по березень.
  • Центральний Калахарі, Ботсвана. У цьому величезному заповіднику дикої природи площею 50 000 кв. км сезон дощів, який починається саме в грудні, скоріше є перевагою. Буйство польових квітів і трав приваблює великі скупчення травоїдних, які, в свою чергу, приваблюють хижаків – тут мешкає велика кількість гієн, леопардів і знаменитих чорногривих левів. Це також найкращий час для спостереження за птахами.
  • Арктична Швеція. У шведському селі Юккас'ярві, розташованому на один градус на північ від Полярного кола, в останні три тижні року сонце ніколи не сходить. У грудні тут переважає темрява, що ідеально підходить для спостереження за північним сяйвом. Також в Юккас'ярві знаходиться оригінальний крижаний готель. 
  • Мартініка. Грудень означає не тільки Різдво у французьких Карибах. Це означає Шанте-Нвель. На одному з найбільших щорічних свят Мартініки, що проводиться по всьому острову з листопада до Різдва, люди збираються, щоб співати гімни під креольські ритми і ласувати місцевими делікатесами та напоями. І все це при сонячному небі та середній температурі 28°C.
  • Чхаттісгарх і Одіша, Індія. Ці дві сусідні штати пропонують, мабуть, найбільш достовірне уявлення про сільську Індію. Ці регіони в значній мірі обділені увагою туристів, можливо, через відсутність в них "великих" пам'яток. Але привабливість тут полягає в тому, щоб піти від міст і познайомитися з корінними жителями, відомими своїм яскравим мистецтвом. Також регіон відомий своїми щоденними базарами, де збираються багато племінних груп, щоб торгуватися про все: від масла і солі до одягу і прикрас.
  • Шварцвальд, Німеччина. Це найромантичніший і найказковіший регіон Німеччини. І особливо в грудні, коли його пагорби і густі вічнозелені рослини усипані снігом і всюди витає дух Різдва. Жваве університетське місто Фрайбург – прекрасний вибір для свята. Його середньовічний центр з брукованими вуличками та двосхилими будинками чудові для прогулянок у будь-який час, але зараз він пахне глінтвейном та пряниками.
  • Пуерто-Рико. Сонячне та енергійне Пуерто-Ріко розтягує різдвяний період до 60 днів, починаючи з Дня Подяки і закінчуючи серединою січня – з піснями, танцями, прикрасами та смаколиками. Як бонус – прекрасна тепла погода.
  • Словенія. Хоча невелика Словенія не може конкурувати за масштабами з більшими європейськими гірськолижними країнами, вона також чудова, коли починає випадати сніг. Тут хороші умови для катання, хоча і в менших масштабах. Ну а пейзажі просто захоплюють: більшість місцевих гірськолижних курортів розташовані в красивому національному парку Триглав і навколо нього. 
  • Острів Ванкувер, Канада. З настанням зими неспокійний регіон, де стикаються арктичне і субтропічне повітря, радує шукачів гострих відчуттів потужними штормами, які обрушуються на Тихоокеанське узбережжя острова, викликаючи гігантські хвилі, ревучі вітри і епічне небо. 

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти Post Office Money назвали найбільш бюджетні різдвяні напрямки Європи в цьому році.

Відео дня

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.