Удар по Кримському мосту й захмарні ціни: ЗМІ пояснили, чому пляжі в Криму порожні (фото)

Незважаючи на запевнення окупантів про туристичну привабливість Криму, вже не перший сезон охочих відпочити на окупованому півострові мало. Й причини - різні: від космічних цін, поганого сервісу, мілітаризації, небажання платити агресору й погроз вдарити по Кримському мосту.

Журналісти "Обозревателя" з'ясували, чому ж самі росіяни не їдуть відпочивати до окупованого ними Криму.

Зазначається, що, незважаючи на старт пляжного сезону, кримські пляжі порожні. Багато кафе, кіосків закриті й починати торгувати не збираються.

Відео дня

"Так туристів ще немає. Зазвичай ми вже другого тижня червня починаємо працювати, а наприкінці першого місяця літа вже сезон у розпалі. Цього року не знаю, що буде. До 1 липня точно не відкриємося, а потім подивимося", – розповідає власник кількох торгових точок в Алушті.

Власники кафе теж бідкаються, що попиту немає, а працювати у збиток ніхто не буде, тож поки не наважуються відкривати свої заклади.

"Росіян, які останні вісім років є основними відпочивальниками тут, відлякує війна в Україні, військові кораблі неподалік пляжів, запуски ракет, які добре видно як вдень, так і у темний час", - йдеться у матеріалі.

Сумна ситуація в Судаку та у Феодосії, там набережні та пляжі стоять порожніми. Багато хто вважає, що мало туристів через те, що на півострів тепер не літають літаки з Росії. Хоча дуже сподіваються, що Кримським мостом до них приїдуть відпочивальники на поїздах.

"Чутки про те, що міст можуть і зруйнувати дуже налякали людей. Літаки не літають, мостом їхати страшно, на поїзд квитки розкуплені. Ну, хіба що пішки прийдуть", – сміється місцевий пенсіонер з Євпаторії Дмитро Павлов.

Кримські пансіонати та санаторії зараз заповнюють за рахунок російських пільговиків.

Раніше повідомлялося, що громадян Російської Федерації на турецьких курортах цього літа буде в рази менше. Така ситуація склалася через проблеми з перельотами і російськими кредитними картами.

Вас також можуть зацікавити новини: