Ізраїль готується відкритися для іноземних туристів / фото Дафна Таль

Ізраїль заявив про плани почати відновлювати міжнародний туризм з березня 2021 року.

Читайте такожУкраїна оновила список країн "зеленої" та "червоної" зони: після відпочинку на Мальдівах тепер доведеться йти на самоізоляцію

Про це повідомляє прес-служба Міністерства туризму Ізраїлю.

Відео дня

При цьому ізраїльтяни, які пройшли два етапи вакцинації і отримали «зелений паспорт», зможуть подорожувати без необхідності проходження карантину і здачі ПЛР-тесту перед вильотом і після посадки.

Правда, відкриватися Ізраїль планує далеко не для всіх країн світу відразу. Зокрема, повідомляється, що така угода вже укладена з Кіпром, і очікується, що в понеділок, 8 лютого, прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс прибуде до Ізраїлю для обговорення умов, за якими буде відновлено туристичний обмін з Грецією.

Аналогічні переговори Ізраїль веде наразі з Сербією, Сейшельськими Островами, Румунією і Грузією.

"Ізраїль - абсолютний світовий лідер за темпами вакцинації населення. За даними на 4 лютого, першу дозу вакцини проти коронавірусу отримали близько 37% всіх громадян країни, другу дозу – приблизно 21%. Ми з оптимізмом дивимося в майбутнє і очікуємо повного відкриття кордонів в середині 2021 року", - заявив директор департаменту Міністерства туризму Ізраїлю в пострадянських країнах Володимир Шкляр.

Нагадаємо, наразі пасажирське авіасполучення між Ізраїлем та іншими країнами призупинений. Виняток становлять Гуманітарні спецрейси.

Подорожі в період пандемії