На Вінниччині продовжують зростати закупівельні цини на молоко, прийняте від населення.

Про це повідомив перший заступник голови Вінницької ОДА Іван Мовчан на тематичній нараді.

Посадовець зазначив, що додатковим стимулом в цьому напрямку послугувала Постанова Кабінету Міністрів України № 807 від 22 серпня 2012 року, згідно до якої встановлено мінімальну закупівельну ціну на молоко ІІ ґатунку на рівні 2,2 грн/кг.

Відео дня

Перший заступник голови обласної державної адміністрації також наголосив, що першочерговим питанням на ринку молока можна вважати не тільки цінову ситуацію, але й питання якості та безпеки, яке сьогодні хвилює кожного споживача молочної продукції.

Наразі  заготівля молока в області здійснюється на 539 пунктах 18 молокопереробними підприємствами області та 21 молокопереробними підприємствами інших областей. Послуги з перевезення сировини (молока) здійснюють 852 транспортних засоби, зареєстровані на території Вінницької області.

З березня поточного року відповідними службами здійснено перевірку 517 пунктів прийому молока і всі молокопереробні підприємства області; 852 автомолочні цистерни (зареєстровані у Вінницькій області).

За словами Івана Мовчана, занепокоєння викликає те, що за результатами перевірок здійснено 375 приписів, за порушення ветеринарно-санітарних вимог до пунктів прийому молока та за порушення правил перевезення молочної сировини оштрафовано  233 особи на суму 23052 грн.
На мікробіологічні показники досліджено 430 проб сировинного молока, з них 18 не відповідає нормативам, що складає 4,2%, на хімічні показники - 406 проб, з них нестандартних 13 ( 3,2%).

Порушення санітарного законодавства виявлені в 10 - ти випадках, за що до адміністративної відповідальності притягнуто 14 посадових осіб - Гайсинського, Вапнярського, Іллінецького, Калинівського, Літинського, Погребищенського, Піщанського, Тульчинського, в т.ч. Шпиківського та Шаргородського молокозаводів.