Ілюстрація REUTERS

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування запровадило особливий режим підтримання постійної бойової готовності, військовослужбовцям РФ на період дії воєнного стану в окремих областях України відмінено відпустки та введені інші обмеження.

Читайте такожВоєнний стан викликав паніку у жителів ОРДО: на 5-му році війни вони "не чули" про агресію РФ (відео)

Про це повідомив речник Міноборони полковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу.

Відео дня

"Російське окупаційне командування запровадило особливий режим підтримання постійної бойової готовності з’єднань і частин 1 та 2 армійського корпусів Збройних сил РФ. У зв’язку з цим, підрозділи російських окупаційних військ перебувають у стані так званого “особливого режиму несення служби” та інтенсивно проводять заходи, характерні для приготувань до активізації бойових дій. Зокрема, передові позиції посилюються додатковими бронегрупами й артилерійськими розрахунками із забезпеченням їх подвійним боєкомплектом. При цьому, російським військовослужбовцям на період дії воєнного стану в окремих областях України відмінено відпустки та введені інші обмеження, у тому числі заборонено звільнення з військової служби", - сказав він.

Водночас, як додав Гуцуляк, командування ЗС РФ нарощує ведення розвідки вздовж всього російсько-українського кордону шляхом розгортання додаткових сил і засобів. Крім того, продовжується посилення розвідувальних підрозділів 1 та 2 АК окупантів кадровими військовослужбовцями Головного розвідувального управління Генерального штабу ЗС РФ.

Раніше повідомлялось, що введення воєнного стану в деяких регіонах України позначилося й на обстановці на передовій на Донбасі – противник збільшив кількість обстрілів.