СММ ОБСЄ виявила зосередження гаубиць та протитанкових гармат / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що виявили на окупованій частині Луганської області зосередження гаубиць та протитанкових гармат контрольованих Росією бойовиків.

Читайте такожВ ОБСЄ розробили новий мирний план щодо Донбасу

Як повідомляється у звіті місії станом на 19.30 28 січня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ, СММ продовжила здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Мінським меморандумом, а також Комплексом заходів із виконання Мінських угод і доповненням до нього щодо відведення танків з озброєнням калібру до 100 мм.

Відео дня

Зокрема, 26 січня у непідконтрольних районах уряду України безпілотний літальний апарат СММ малого радіуса дії виявив озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення.

Йдеться про 14 буксируваних гаубиць (Д‑30 «Жаба», 122 мм), 13 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і 6 протитанкових гармат (МТ‑12 «Рапіра», 100 мм) на полігоні неподалік від населеного пункту Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська)

Також спостерігачі виявили озброєння, розміщене за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння.

«У непідконтрольних урядові України районах 26 січня безпілотник СММ малого радіуса дії виявив 19 танків (вісімнадцять Т‑64 й один Т‑72), 11 буксируваних мінометів (120 мм) і 4 зенітні ракетні комплекси (9K35 «Стріла‑10») на полігоні поруч із Бугаївкою», - зазначається у звіті.

Також було виявлено 11 танків (десять Т‑64 й один Т‑72 з демонтованою гарматою) на полігоні біля н. п. Шимшинівка (27 км на південний захід від Луганська).