Ілюстрація / REUTERS

На тимчасово окупований Донбас прибули групи снайперів однієї з російських приватних військових компаній для виконання «особливих» завдань на лінії зіткнення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

Читайте такожВолонтер показав наслідки нищівного удару ЗСУ на Донбасі (фото)

Відео дня

"Російське окупаційне командування продовжує провокувати загострення на лінії бойового зіткнення. Особлива увага ворогом приділяється застосуванню снайперських підрозділів для нанесення втрат особовому складу Об'єднаних сил. При цьому під керівництвом прибулих з Російської Федерації інструкторів з 3 травня цього року проходять навчальні збори зі снайперами з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів збройних сил РФ", - заявив Гуцуляк.

Також він сказав, що у ході підготовки снайперів окупантами використовуються дослідницькі зразки великокаліберних снайперських гвинтівок та переобладнані протитанкові рушниці.

«З Російської Федерації на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей прибули спеціально сформовані групи снайперів однієї з російських приватних військових компаній для виконання так званих «особливих» завдань на лінії бойового зіткнення. Поряд з нанесенням втрат особовому складу Об'єднаних сил діяльність найманців спрямована на провокування загострення обстановки шляхом обстрілів позицій своїх військ для звинувачення українських підрозділів у веденні вогню», - повідомив Гуцуляк.