Джон Болтон / фото REUTERS

Обрання президентом України Володимира Зеленського створює нові можливості для досягнення миру на Донбасі.

Читайте такожВ ОБСЄ заявили, що гуманітарна ситуація на Донбасі не поліпшується

Про це заявив радник президента США Донадьда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон після зустрічі із спецпредставником США з питань України Куртом Волкером.

Відео дня

Болтон вважає досягнення миру на Донбасі - важливим кроком у налагодженні відносин Вашингтона з Кремлем.

"Представник Волкер і я зустрілися сьогодні, щоб обговорити переговори з України, та погодилися, що обрання президента Зеленського створює нову можливість для досягнення миру на Донбасі - ключового кроку для налагодження відносин США і Росії", - заявив він.

Водночас Болтон підкреслив, що важливо, щоб Росія зробила свій внесок у вирішення ситуації на Донбасі та брала участь у цьому серйозно.

Нагадаємо, раніше спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що Сполучені Штати не будуть визнавати паспорти Російської Федерації, видані в непідконтрольних українській владі районах Донбасу і анексованому Криму.

Також Волкер заявляв, що Росія не виконує взяті на себе зобов’язання в рамках мирних переговорів у Мінську. На його думку, продуктивність мирного процесу зараз цілком залежить від дій офіційної Москви. Також він розповів, що від початку року діалог із Росією виявився неможливим, бо там чекали на завершення президентських виборів в Україні. Тепер, зі слів Волкера, Кремль вочевидь буде спостерігати за парламентською кампанією, тож представник Держдепу не очікує, що Москва буде готовою до контактів раніше, ніж українці оберуть новий склад Верховної Ради.