REUTERS

Про це свідчать оперативні дані групи "Інформаційний Спротив".

У повідомленні сказано, що «завершено ротацію підрозділів спецпризначення ГРУ ГШ ЗС РФ в окупованих районах Донбасу. Зведені загони бригад ГРУ продовжили активну діяльність у своїх секторах - силами ДРГ ведеться детальна розвідка позицій українських військ, встановлюються мінно-вибухові пристрої всіх типів, у т. ч. протипіхотні міни, заборонені Конвенцією про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що завдають надмірних пошкоджень або мають невибіркову дію».

Читайте такожПід Донецьком виявлено заміновані тіла – сектор "М"

Відео дня

Також зазначається, що на полігоні в районі Перевальська триває бойова підготовка "новобранців" для формувань так званого "2-го армійського корпусу" ("ЛНР"). «Підготовку здійснюють у ролі інструкторів як офіцери і сержанти ЗС РФ, так і місцеві терористи, що мають великий бойовий досвід», - повідомляє «ІО».

Читайте такожВночі бойовики обстріляли українські позиції у Кримському, Зайцевому і Красногорівці - штаб

Також зафіксовано перекидання в район н. п. Жовтень бронегрупи бойовиків - 5 танків і 14 ББМ різних типів, а на північі від н. п. Новоазовськ перекинуто бронегрупу терористів у складі 10 одиниць танків, ББМ.

У «ІО» повідомляють, що спостерігається погіршення морально-психологічного стану бойовиків у ряді бандформувань». Так, за останні кілька діб із складу бригади «Оплот», дислокованої в Моспіному, дезертирували 3 найманці. Бойовики масово пишуть рапорти на звільнення", для запобігання дезертирству за вказівкою «штабу» НВФ «Оплот» у всього особового складу вилучено документи», - сказано в повідомленні.