Найбільше обстрілів на приморському напрямку / facebook.com/GeneralStaff.ua

За минулу добу проросійські збройні бандформування 66 раз порушували умови припинення вогню. В результаті бойових дій п'ятеро бійців сил АТО отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

Відзначається, що майже третина обстрілів велася з артилерійського озброєння.

На Приморському напрямку 28 разів протягом вчорашнього дня незаконні формування відкривали вогонь по опорним пунктам сил АТО. Під вогонь зі 120-мм мінометів вчора потрапили позиції в районі Гранітного, Чермалика і Широкіно. По Широкіному окупанти били з танка. Крім того, за українським військовим, які тримають оборону біля Новоселівки Другої, орієнтовно з тимчасово окупованої Григорівки загарбники випустили майже півтора десятка артилерійських снарядів з 122-мм гаубиць. З менш потужних вогневих засобів, гранатометів і стрілецької зброї, бойовики неодноразово відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО поблизу Павлополя, Славного, Гнутового, Тарамчука, Талаківки, Водяного, Мар'їнки, Красногорівки та ін.

Відео дня

Читайте такожБойовики розстріляли своїх, щоб не виплачувати їм зарплату

На Донецькому напрямку, обстрілявши ще на початку минулої доби зі 152-мм артилерійських систем район Авдіївки і ділянка території неподалік н. п. Калиново, бойовики обстрілу не припинили. Протягом дня і ввечері противник неодноразово вів вогонь по позиціях сил АТО біля Авдіївки з танка, мінометів різних калібрів і піхотного озброєння. Також під досить щільним мінометним вогнем вчора опинилися українські укріплення біля Новгородського. Крім того, порушення бандформуваннями умов припинення вогню були зафіксовані в районі Верхньоторецького, Зайцево, Кам'янки, Новоселівки, Новолуганського. Там окупанти застосовували весь спектр наявного у них неартиллерийского озброєння - протитанкові ракетні комплекси, озброєння БМП і БТР, гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Всього на цьому напрямку зафіксовано 17 ворожих збройних провокацій.

Читайте такожЛуганська ТЕС потрапила під обстріл

На Луганському напрямку зафіксований 21 факт використання противником зброї проти українських військових. Ситуація ускладнилася вже в другій половині дня і увечері, коли позиції в районі Кримського і Катеринівки неодноразово були обстріляні супротивником з 120-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Також під ворожий мінометний вогонь вчора потрапили зміцнення поблизу Троїцького, Трьохізбенки і Старого Айдару. З менш потужного піхотної зброї та озброєння БМП, проросійські бандформування вчора кілька разів били по українських бійців, які тримають оборону неподалік Станиці Луганської, Новоолександрівки і Дінця.

Нагадаємо, вчора ввечері бойовики з мінометів вкотре обстріляли житлові будинки мирних жителів населеного пункту Бердянське недалеко від Маріуполя. Разружен будинок.