Незабаром до України має надійти анонсоване на останньому "Рамштайні" озброєння, тож до цього часу Росія намагатиметься активізуватися на фронті, тобто піти у наступ. У Путіна є плани до річниці повномасштабного вторгнення.

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив військовий експерт Владислав Селезньов. За йог словами, путінська армія намагатиметься наступати з огляду на те, що в перспективі ЗСУ посиляться озброєнням, технікою та боєприпасами.

"В цей час путінська армія діє за принципом розвідки боєм, намагається атакувати наші позиції на чотирьох ділянках фронту – Лиманській, Авдіївській, Бахмутській та Вугледарській. Путінські генерали діють у межах своїх компетенцій та можливостей, тобто тих ресурсів, які вони мають, і при цьому вони намагаються працювати на випередження – перехопити ініціативу", - пояснив експерт.

Відео дня

Селезньов заявив, що незабаром українці стануть свідками масштабного контрнаступу ЗСУ, та до цього Росія атакуватиме. Найнебезпечніші напрямки - схід, південь та напрямок на Київ з півночі.

Також військовий експерт назвав Путіна символістом, який вірить у дати. Тож до річниці початку великої війни президент РФ намагатиметься отримати якісь територіальні військові надбання.

Розмови про новий наступ РФ

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов попередив про підготовку РФ до максимальної ескалації.

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що Росія може приурочити новий наступ до річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

В інтерв'ю The Economist Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що "навіть не сумнівається, що росіяни підуть у новий наступ".

Вас також можуть зацікавити новини: