В Україні оголошено тривогу / Колаж УНІАН / Скриншот, фото ua.depositphotos.com

У п'ятницю, 17 листопада, низка українських областей знова під загрозою російських ударних безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляють у офіційному Telegram-каналі Командування Повітряних сил Збройних сил України. О 19:48 військові попередили, що група безпілотників рухає рухається з південного сходу у напрямку Павлограда, курс може змінюватись.

О 20:08 група російських дронів рухалася на північ, у напрямку Харківської області, а вже за 15 хвилин повідомлялося про рух вздовж межі Дніпропетровської та Харківської областей у напрямку Полтавщини. "Ворожі БпЛА у напрямку Полтави! Перебувайте в укриттях", - закликали у Повітряних силах.

Відео дня

О 21:08 ще одну групу безпілотників зафіксували на межі Харківщини та Дніпропетровщини, вона рухалася на північний захід. Також стало відомо про групу "шахедів" з Херсонщини у напрямку Миколаївщини.

О 21:30 Повітряні сили закликали жителів Кривого Рогу, Запоріжжя та Миргорода перебувати в укриттях. Вже згодом про загрозу дронів попередили жителів Кіровоградщини.

Інформація оновлюється...

Оновлено о 03:05: Заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомляє, що під час повітряної тривоги в області працювали сили ППО.

"Станом на цей час повідомлень до відповідних служб про постраждалих або пошкодження інфраструктури не надходило", - зазначив він.

Оновлено о 02:30: На мапі повітряних тривог більше немає "червоних" областей.

Оновлено о 02:20: На Одещині протиповітряна оборона все ще працює по дронах, повідомив речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

Оновлено о 01:39: Рівненська область - загроза застосування ударних дронів.

Оновлено о 01:20: 10 "шахедів" на Одещині, повідомляють у Силах оборони півдня.

Оновлено о 00:55: Дрони у напрямках Старокостянтинова, Затоки та Одеси.

Оновлено о 00:50: Групи "Шахедів" у напрямку Одещини з акваторії Чорного моря та з Миколаївщини.

Оновлено о 00:35: У Києві працює протиповітряна оборона. Перебувайте в укриттях, закликають у КМВА.

Оновлено о 00:25: Дрони з півночі у напрямку Києва та зі сходу у напрямку Миколаєва.

Оновлено о 00:03: Атака "шахедів" з півдня триває. Чергова група ударних дронів на межі Херсонщини та Миколаївщини, рухається на північний захід.

Тим часом військові закликають жителів Старокостянтинова та Чернігіва залишатися в укриттях.

Оновлено о 23:46: "Шахеди" з Вінниччини курсом на Хмельниччину.

Оновлено о 23:20: Група російських дронів на Черкащині в районі Канева, тим часом інша група "Шахедів" рухається вздовж межі Миколаївської та Кіровоградської областей на північний захід.

Оновлено о 23:15: Кілька груп "шахедів" з Київщини та Черкащини рухаються на захід у напрямку Вінниччини. БПЛА з Полтавщини рухаються на Чернігівщину.

Оновлено о 22:40: Київська область - загроза застосування ударних дронів.

Оновлено о 22:35: Атака "шахедів" з півдня триває, підкреслюють у Повітряних силах. Чергова група ударних дронів на Миколаївщині, рухається на північний захід.

"Загроза застосування  ударних БПЛА для областей, де оголошена повітряна тривога, залишається", - зазначають вони.

Оновлено о 22:05: Черкаська область - загроза застосування  ударних БПЛА.

Оновлено о 21:55: Кілька груп "шахедів" у напрямку Дніпра, Кропивницького.

Оновлено о 21:53: Дрони в напрямку Полтави, перебувайте в укриттях.

Останні атаки РФ: що відомо 

Нагадаємо, минулої ночі окупанти запустили з Приморсько-Ахтарська дев'ять ударних дронів типу "Shahed". Всі знищила українська протиповітряна оборона в межах Миколаївської, Одеської, Житомирської та Хмельницької областей.

Вдень повідомлялося, що загарбники Російські загарбники вивели у Чорне море ракетоносій, споряджений 8 крилатими ракетами "Калібр". 

Вас також можуть зацікавити новини: