Експерт пояснив, чому росіяни не зможуть взяти Бахмут в оточення / фото ua.depositphotos.com

Російським військам нереально взяти в оточення Бахмут Донецької області. Для того, щоб оточити місто-фортецю ворожим силам потрібно біля 30 км запасу по фронту, що неможливо навіть з технічної точки зору, оскільки з двох боків ворог буде атакований українськими гарнізонами.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Еспресо" військовий експерт, військовий льотчик-інструктор та полковник запасу ЗСУ Роман Світан. Він наголосив, що з півдня не дають окупантам оточити місто Костянтинівський та Часівярський гарнізони, а з півночі ворогу протистоїть Сіверський гарнізон.

"Сіверськ і Білогорівка – правильно обрані наші точки опори, що утримують весь фронт. У цьому як раз і є проблема для росіян", – заявив він.

Відео дня

За словами експерта, збільшення чисельності російських військ ні до чого не призводить. Лише зростають втрати окупаційної армії. 

"У ворога немає жодного механізму оточити Бахмут. Якщо виникне загроза повного руйнування міста і не буде можливості утримуватися, то у нас є поряд лінія оборони – район Часового Яру. Тобто ми виконаємо певні дії, вирівняємо й утримаємо фронт. Зараз це робити нема ніякого сенсу, тому що ми добре утримуємося у самому Бахмуті під прикриттям Часівярського гарнізону. Саме такий тандем двох гарнізонів тримає цей плацдарм і не дає росіянам далі рухатися на Слов'янськ", – наголосив Світан.

Бої за Бахмут

Російські війська не припиняють штурми Бахмута. За даними американського Інституту вивчення війни, окупанти трохи просунулися в місті. Про "часткові успіхи" ворога під час штурмів Бахмута заявляли і в Генеральному штабі ЗСУ.

Водночас голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що битва за Бахмут перетворилася для росіян на "бійню". За його словами, наразі в боях за місто беруть участь шість тисяч "вагнерівців" та від 20 до 30 тисяч завербованих до ПВК рекрутів.

Вас також можуть зацікавити новини: