Володимир Путін / фото REUTERS

За 100 днів повномасштабного вторгнення в Україну цілі Росії значно скоротилися. Зараз перед військами РФ вже не стоїть завдання про зміщення президента України Володимира Зеленського, вони зайняті захопленням Донецької та Луганської областей.

Про це розповів дослідник Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов в ефірі Радіо НВ, говорячи про актуальні на цей час стратегічні цілі Росії.

"Ми спостерігаємо формування на території Росії певних резервних батальйонів, які будуть застосовуватися на зміну тим, хто зазнав дуже великих втрат. За ці 100 днів цілі скоротилися від зміщення Зеленського до захоплення Донецької та Луганської областей. Якщо з Луганською областю цілком ймовірно, що їм це вдасться, то навіть захоплення Донецької області – це дуже велике питання. Ми пам'ятаємо, як три місяці тому вони стояли в лічених кілометрах від Києва", – зазначив експерт.

Відео дня

Михайлов зазначив, що таке скорочення цілей Росії і є головний результат останніх 100 днів.

"У довгостроковій перспективі перевага на боці України, тому що буде поставлятися все більше і більше нових систем, навіть якісь локальні відступи не означатимуть будь-якого зламу української армії. І українська армія буде тримати оборону до тих пір, поки не зможе перейти в наступ на тих чи інших напрямках. Коли це буде, ми не знаємо, протягом декількох місяців так, але тут потрібно робити поправку на ті втрати, які Україна, на жаль, зараз несе на Донбасі", – додав дослідник CIT.

Раніше президент України повідомив, що щодня в боях на Донбасі гинуть до 100 українських військових і близько 500 отримують поранення.

Вас також можуть зацікавити новини: