Україна чекає на далекобійні ракети ATACMS / скріншот

Армії Росії стає все важче вести війну в Україні через ефективне використання українцями західного озброєння. Передані ж українським військовослужбовцям на озброєння далекобійні ракети ATACMS й зовсім стануть для окупантів непосильним тягарем.

Таку думку висловив американський ветеран бойових дій, радник Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного Ден Райс в інтерв'ю Укрінформу.

За його словами більшість західної зброї – NLAW, Stinger, Javelin, HIMARS, Switchblade, високоточні боєприпаси M777, Gray Eagle та Harpoon – виявилися неймовірно ефективними проти армії РФ.

Відео дня

"Якщо, і, сподіваюся, коли Україна отримає ракети ATACMS, Росії ніде буде в Україні сховати ні свої системи командування і управління, ні склади поставок, – зазначив він. – Утримання армії, яка не контролює небо і буде піддаватися обстрілу в будь-якому місці на окупованих територіях, ймовірно, виявиться для російської армії тягарем, який вона не здатна нести".

На думку Райса, при цьому між НАТО та Україною повинна бути домовленість, що ракети ATACMS не будуть запускатися за межі території України.

Далекобійні ракети ATACMS для України

Як повідомляв УНІАН, представники української влади вже неодноразово зверталися до міжнародних партнерів, зокрема Сполучених Штатів Америки, з приводу необхідності отримання Україною ракет ATACMS, які призначені для знищення певних об'єктів на відстані до 300 кілометрів.

Зазначалося, що навіть поставка 100 ракет ATACMS в Україну у короткостроковій перспективі могла б істотно вплинути на розклад сил. Їх застосування може дозволити перерізати основні маршрути постачання на дуже значній відстані від лінії фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: