Крим є невідємною частиною України / фото УНІАН, Євгеній Кравс

Деокупація Криму військовим способом є абсолютно легітимною.

Про це сказав колишній посол України в США, голова правління Українського кризового медіа-центру Валерій Чалий.

Він зазначив, що АРК є невідємною частиною України, а стаття 17 Конституції України передбачає, що завданням оборони України є завданням народу та ЗСУ.

Відео дня

"І абсолютно правильно розглядати можливість військовим способом деокупацію Криму. Це легітимна абсолютно можливість, яка закріплена і у внутрішньому законодавстві України і в міжнародному законодавстві",- повідомив Чалий.

За його словами, для досягнення цієї мети будуть задіяні різні механізми - дипломатичні, політичні та військові. При цьому додав, що "без вимушеного кроку агресора і окупанта Росії буде складно досягнути" цієї мети.

Чалий зазначив, що відразу після деокупації України постане питання закріплення системи, яка гарантувала б безпеку, бо "ми розуміємо, що Росія не заспокоється на цьому принаймні при нинішньому режимі". "Крим невід’ємна частина України і єдиний спосіб -це членство в європейській системі оборони і безпеки. На сьогодні – це НАТО. Якщо відразу після деокупації ми не станемо членами НАТО, то в нас перспектива буде дуже складна", - наголосив він.

За його словами, йдеться про всю територію України. Чалий зазначає, що після цього не потрібна така мілітаризації Криму , яка є на сьогодні. За його словами, потрібна система оборони, яка усуватиме російську загрозу на Чорному морі.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 18 серпня в окупованому Криму пролунали вибухи на найбільшій авіабазі російських окупантів Бельбек, розташованій у північно-західній частині Севастополя.

Також в окупованому Криму у місті Керч ввечері 18 серпня пролунали вибухи.

Ще раніше ввечері 18 серпня в Бєлгородській області почав детонувати склад з боєприпасами російських окупантів.