Група російських окупантів на Запоріжжі відмовилась воювати: що з ними зробили  / фото ua.depositphotos.com

В підрозділах ворога продовжують фіксувати масові відмови від участі у бойових діях. На Запоріжжі воювати відмовилися десятки російських військових, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

"На тлі успішних бойових дій Сил оборони України та через значні втрати противника в живій силі, в підрозділах російських окупаційних військ збільшилась кількість відмов від участі у бойових діях", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в районі населеного пункту Розівка Запорізької області  відмовились виконувати бойові завдання на передових позиціях близько 20 російських військових, вони заплатили за це.

Відео дня

"Після цього їх взято під варту та переміщено до будівлі Розівського районного суду", – поінформували в Генштабі.

Дезертирство в армії РФ - що повідомлялося

Випадки дезертирства серед особового складу російських окупантів – не рідкість. Ще торік речник Генштабу ЗСУ Олексія Громова повідомляв, що в Луганській області щодня ловлять до 50 російських дезертирів. 

Раніше було відомо про численні окремі випадки втеч російських окупантів. Зокрема, у квітні втекли півсотні військових у Старобільському районі Луганської області 

У травні два десятки новоприбулих окупантів втекли на викраденому КамАЗі з населеного пункту Сватове, ще кілька десятків завербованих колишніх зеків втекли з Лисичанська.

На початку поточного місяця випадок масової втечі військових зафіксували у Запорізькій області. Близько 50 етнічних дагестанців зі складу каспійської флотилії не тільки відмовилися воювати, а й вивели з ладу озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: