Херсон контролюють російські окупанти / скріншот

Українським військовослужбовцям для звільнення Херсона від російських окупантів зараз не вистачає важкого озброєння.

Про це заявив в інтерв'ю Марку Фейгіну радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

"Буде - зломимо, не буде - будемо возитися довше. Але ми будемо возитися. Ми там трошки просуваємося, вони намагаються трошки протидіяти. Але в цілому там ситуація на нашу користь - 55 на 45", - описав він ситуацію на даному напрямку.

Відео дня

За його словами, наступальна операція на Херсон потребуватиме форсування Дніпра через мінування окупантами Антонівського мосту.

"Поки йде боротьба за усунення правобережної "опуклості" у бік Миколаєва, там російські війська міцно в обороні, намагаються іноді рухатися, але крайній рух за добу в черговий раз розгромили. Наші намагаються рухатися - іноді успішно, іноді не дуже. Важка метушня, там все порізане, з бетонними стінами, знамените зрошення південної частини України. Це як протитанкові рови", - розповів радник глави ОП.

Арестович також повідомив, що поставка води до Криму Північно-Кримським каналом, захопленим окупантами, зараз технічно неможлива, всупереч заявам країни-агресора.

Раніше повідомлялося, що окупанти звозять в Херсон "зомбований " електорат" через відсутність підтримки серед місцевого населення ідеї створення так званої "ХНР".

Військовий експерт Михайло Самусь в інтерв'ю УНІАН розповідав, що звільнення окупованого російськими військами Херсона може відбутися виключно внаслідок контрнаступних дій Збройних сил України.