Військовий розповів, які угруповання готує РФ для протидії ЗСУ / фото Міноборони Британії

Екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко розповів, які угрупування готує РФ для протидії українським захисникам. 

Як передає кореспондент УНІАН, свою думку він висловив під час брифінгу у медіа-центрі Україна-Одеса. Романенко нагадав, що наразі ворожа авіація не ризикує наближатися на певну відстань до української ППО, бо побоюється знищення. Тому, як правило, російські літаки та гелікоптери діють ближче до районів зіткнення. 

За даними фахівця, для того, щоб покращити ситуацію для себе окупанти формують авіаційну групу, в яку входять, зокрема, бомбардувальники Су-24 та винищувачі-бомбардувальники Су-34. Підвищуючи грошове забезпечення, росіяни всіляко зацікавлюють потенційні резерви, щоб подолати перепони, які ставлять для них українські військові, та ефективно застосувати свої такі літаки проти України. 

Відео дня

"Таким чином вони готуються до завдання удару по нашим наступаючим силам. Тобто, формують свої підрозділи, зокрема, сухопутний корпус – дві дивізії та полк морської піхоти для того, щоб мати резерви", - сказав Романенко. 

Він підкреслив, що противник веде відповідну підготовку, що вивчається українською розвідкою та союзниками, бо треба знизити ефективність ворожих  резервів. 

Також, на думку експерта, ворог намагатиметься добитися паузи у бойових діях, щоб краще підготувати резерви та намагатиметься легалізувати за собою захоплені українські території – на   Херсонщині, Запоріжжі та на сході.

 Нагадаємо, сьогодні екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко розповів, що, на його думку, нещодавно на Херсонщині  ворожий винищувач українські військові збили з певного зенітно-ракетного комплексу. Він порівняв влучання в російський винищувач Су-35 з потопленням крейсера "Москва", який також до певного часу вільготно почувалися на українській території.

Війна в Україні: новини

Наразі найгарячішими точками на фронті є Бахмут і його околиці. Сьогодні у Міноборони повідомили, що у передмісті Бахмута росіяни безуспішно намагаються зайняти вигідні позиції, однак зазнають значних втрат. Українським військовим вдалося просунутися по флангах на півночі і півдні. 

Вас також можуть зацікавити новини: