Станом на ранок 25 січня, зафіксовано 26 ударів по населених пунктах / фото t.me/SJTF_Odes

На одному з напрямків російські загарбники значно збільшили застосовування БПЛА.

Як повідомили у Силах оборони півдня, противник продовжує терор населення прифронтових регіонів, зокрема, значно збільшивши застосовування FPV-дронів. Станом на ранок 25 січня, зафіксовано 26 таких ударів по населених пунктах Дніпровське, Новоберислав, Берегове, Качкарівка, Михайлівка, Осокорівка та Золота Балка на Херсонщині, Солончаки - на Миколаївщині. Також ворог скинув з БпЛА різних модифікацій 15 осколкових боєприпасів по населених пунктах Антонівка, Республіканець, Золота Балка, Михайлівка, Новоолександрівка на Херсонщині.

Йдеться, що, окрім застосування великої кількості ударних дронів, агресор не припиняє аеророзвідку, тисне артилерійськими обстрілами, продовжує авіабомбардування населення.

Відео дня

Зокрема, протягом бойової доби (з 07:00 до 07:00) ворог завдав три авіаційні удари із застосуванням 11 керованих авіабомб по населених пунктах Шляхове, Качкарівка, Республіканець, Новоберислав, Зміївка, Червоний Маяк. Внаслідок авіаційних ударів поранено двоє цивільних. Пошкоджено навчальний заклад, будівлю дитячого садочка, приватні будинки, господарчі будівлі, ангар зберігання сільгосптехніки.

 За минулу добу російська армія сім разів гатила з артилерії по Херсону. Обстріляні Садове, Берислав, Антонівка, Іванівка на Херсонщині, населені пункти Куцурубської громади - на Миколаївщині. Під час артилерійських обстрілів загинув цивільний, вісім людей поранено. Пошкоджено дві багатоповерхівки, медичний заклад, адмінбудівля, близько десятка приватних будинків.

"Під час вечірнього ворожого обстрілу населеного пункту Дмитрівка Куцурубської громади (Миколаївщина – УНІАН) пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, внаслідок чого без електропостачання залишилося три населені пункти громади", - розповіли у Силах оборони.

За даними Херсонської ОВА, за минулу добу противник здійснив 99 обстрілів, випустивши по регіону понад 390 снарядів з  мінометів, артилерії, РСЗВ, танків, БпЛА та авіації. Тільки по Херсону ворог випустив 21 снаряд.

"За добу через російську агресію на Херсонщині одна людина загинула, ще 10 - дістали поранення", - уточнили в ОВА.

За даними українських військових, у Чорному морі зараз перебуває три кораблі ворожого флоту -  надводний ракетоносій та два  підводні ракетоносії, які споряджені 16-ю крилатими ракетами типу "Калібр". В Азовському морі - один корабель РФ.

Також повідомляється, що у зону відповідальності Сил оборони півдня триває  потужна контрбатарейна боротьба. Загарбники не відмовляються від наміру вибити українських військових із плацдармів на лівобережжі Дніпра та за бойову добу здійснив сім штурмів, але, зазнавши втрат, відійшов на свої попередні позиції.

Своєю чергою, воїни ЗСУ продовжують заходи з розширення плацдарму.

Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації противника, його вогневих позиціях і тилах. Отримано підтвердження, що на лівому березі стало менше на 17 окупантів, реактивну систему залпового вогню "Град", 10 гармат, 8 одиниць автобронетехніки.

"Знищено пункт управління БпЛА", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, напередодні росіяни застосували по прифронтових регіонах 16 FPV-дронів та скинули на людей з БпЛА інших модифікацій стільки ж осколкових боєприпасів. Під дроновими атаками перебували Берислав, Берегове, Кізомис, Качкарівка, Саблуківка, Станіслав, Антонівка, Кринки, Михайлівка Херсонської області, а також Дмитрівка та Солончаки - на Миколаївщині.

Через цей терор у Саблуківці загинув цивільний, у Бериславі дрон атакував спеціалізовану автівку ДСНС, поранення отримав цивільний водій, ще одна людина отримала поранення у середмісті на вулиці.

Вас також можуть зацікавити новини: