Гордон вважає малоймовірною нову агресію РФ, але "треба бути у всеозброєнні" / Фото: REUTERS

Журналіст Дмитро Гордон, який раніше заявив, що в України немає сильної армії, висловився про можливий напад Росії, назвавши три нових потенційних напрямки для вторгнення.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

Примітно, що одним з таких напрямків Гордон назвав білоруський.

Відео дня

"Існує кілька версій можливих подій. І дуже шановні мною люди кажуть, що можливий розвиток сценарію таким чином, що Росія буде нападати з трьох напрямків – гомельсько-чернігівського, тобто з Білорусі, і це найкоротший шлях на Київ, з боку окупованого Донбасу, і з боку окупованого Криму. Ось три напрямки, і Росія може напасти одночасно з трьох напрямків, теоретично", - зазначив журналіст.

Читайте такожУ партії Путіна відмовилися визнавати окупований Донбас частиною Росії (відео)

Саму ймовірність російського вторгнення Гордон назвав малоймовірною, але пояснив, що все залежить від ідей президента РФ Володимира Путіна.

"На практиці мені не віриться, чесно кажучи. Я ні в якому разі не закликаю до заспокоєності якийсь, ні. Треба бути у всеозброєнні, чекати від цих негідників всього, що тільки можливо. Але, мені здається, Путін не зважиться зараз на пряме вторгнення в Україну. Що у нього в голові, знає тільки він - і то не завжди", - зазначив він.

Загроза нової агресії РФ

Раніше подібний сценарій дій РФ допускав Міхеїл Саакашвілі. За його словами, президент РФ Путін може висадити десант на півдні України або ж захопити острів Зміїний для подальшого розміщення там ракет. 

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що імовірність повноцінної війни з Росією існує, але це буде її найбільша помилка.

Після цього в Держдумі РФ назвали умова для "повноцінної війни" з Україною.

Напередодні генерал СБУ назвав вісім областей, яким загрожує можливе вторгнення Росії.