У РФ закінчаться ракети для масованих атак, прогнозує експерт / скріншот

Російські повітряно-космічні сили деградують. Ще кілька масованих ударів по Україні і у Росії не залишиться ракет.

Як відзначив військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан, 5 грудня Росія запустила по Україні результат піврічного виробництва свого оборонпрому.

За словами Світана, удар по аеродромах російської армії – "Енгельс" і "Дягілєво" – напередодні ракетної атаки РФ 5 грудня "відминусував як мінімум два десятки ракет", які Росія планувала запустити по українських містах.

Експерт упевнений, що за атакою на аеродроми РФ стоять українські захисники і українські безпілотники.

"Комплексний підхід до вирішення проблем протиповітряної оборони приніс дуже непоганий результат. Швидше за все, цей результат буде постійно збільшуватися, поки російські повітряно-космічні сили деградують, – заявив Світан. – Для того, щоб припинити ракетні атаки на Україну, треба знищувати ракети не тільки у повітрі, але і на пускових установках, знищувати ракети разом з носіями на місцях їхнього базування. Це найоптимальніший варіант знищення ракет".

Експерт додав, що Україна відстежує всі аеродроми РФ:

"Носіїв ракет у Росії небагато. Якщо порахувати, їх кілька десятків".

Зокрема, мова йде про літаки Ту-95МС, Ту-22М3, Ту-160 (носії ракет Х-101, Х-555, Х-22), носії ракет "Кинджал", кораблі Чорноморського флоту та підводні човни, які Росія зараз не використовує, боячись їхнього виявлення, зазначив Світан.

Дефіцит ракет та боєприпасів у Росії: що повідомлялося

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова, у Росії залишилося ракет ще для 3-4 масованих обстрілів України.

У Головному управлінні розвідки Міноборони зазначали, що запаси високоточних ракет в Росії впали до критичного рівня за багатьма показниками. Разом з тим повідомлялося, що у росіян є ще багато ракет С-300.

Військові експерт и розповідали, що зараз Росія взагалі не може виробляти ракети Х-47М "Кинджал", оскільки в їхньому складі є понад 130 іноземних комплектуючих, в основному – електроніка. Що ж стосується крилатих ракет "Калібр", Х-101, Х-59, то їх РФ може виробляти, але не у великих кількостях.

Також на початку жовтня у мережі описували ймовірний дефіцит боєприпасів у російської армії вже до кінця жовтня. Підконтрольні Кремлю пропагандисти, посилаючись нібито на закриту Доповідь Генштабу РФ, вказували про плачевну ситуацію з боєприпасами основних калібрів. Зокрема, йшлося про 122-мм і 152-мм артилерійські снаряди.