Бійців рятують у стабілізаційному пункті / скріншот

Близько 100 поранених бійців на добу - з таким напливом пацієнтів доводиться стикатися медикам, які рятують поранених під Бахмутом.

Такі стабілізаційні пункти намагаються розташовувати так, аби поранених встигали привезти за годину, але й на них "полюють" окупанти, йдеться в сюжеті ТСН.

Це стабілізаційний пункт холодноярської бригади, але потрапляють сюди бійців із різних підрозділів. Тут завжди розгорнуто 5 операційних ліжок. Роботи у медиків дуже багато.

"Хруст кісток бійця, коли ти знімаєш черевики з нього, а в нього перебиті ноги. Здавалось, я бачив все... Але цей звук запам'ятався", - зізнається медик "Скіф".

За дві години, поки були журналісти знімали сюжет в стабілізаційному пункті, сюди привозять три десятки поранених.

Бої за Бахмут

З літа 2022 року точаться криваві бої на Бахмутському напрямку. Окупанти прагнуть захопити місто-фортецю Бахмут, та їм це не вдається.

Євген Пригожин пізно ввечері 2 квітня 2023 року заявив про "юридичне" взяття Бахмута. За словами ватажка ПВК "Вагнера", над адміністрацією міста підняли російський прапор.

3 квітня речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий наголосив, що незрозуміло, де російські війська підняли свій прапор. За його словами, окупанти неправдиво заявили, що захопили місто.

Вас також можуть зацікавити новини: