Унаслідок атак РФ страждає мирне населення Києва / фото ДСНС України

Розпочалася нова доба протистояння українського народу російським окупантам. Київ та область вдалося звільнити від окупантів, вони відступили. Проте влада столиці та регіону попереджає, що повертатися до домівок зарано - все ще існує загроза для мирного населення.

УНІАН в режимі онлайн розповідає, що відбувається в Києві та області сьогодні. 

22:05 У Бородянці під завалами ще сотні жертв, сказав мер Георгій Єрко: "Скільки загинуло людей? " "Пошкоджено газопровід, водогін, каналізаційний колектор та багато іншого. Були розстріляні та стерті з лиця землі будинки, дитячі садки, музична школа, суд, центр зайнятості", - сказав Єрко.

Відео дня

21:24 Зруйнований залізничний міст в Ірпені має бути відновлено до 8 травня.

Про це повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишин.

21:04 Президент України Володимир Зеленський і Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

21:02 Про кількість жертв російської агресії серед мирного населення на Київщині можна буде говорити за кілька тижнів

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час брифінгу в аеропорту смт Гостомель Бучанського району Київської області.

20:45 Наслідок війни: споживчі ціни в Україні, за офіційними даними Держстату, зросли у березні-2022 на 4,5%. За рік це 13,7%.

20:09 На Березняках відкрили пункт видачі безкоштовних гарячих обідів З початку квітня на лівому березі Києва волонтери почали роздавати безкоштовні обіди для мешканців столиці за адресою вул. Амвросія Бучмі, 7А (праве крило). Гарячі обіди можна отримати щодня з 17:00 до 18:30. Для отримання обіду з собою необхідно мати свій посуд. Безкоштовні обіди роздають певним категоріям населення: - людям з інвалідністю; - Самотнім пенсіонерам; — людям, які не ходять та є лежачими – через волонтерів, які їх обслуговують; - багатодітним матерям; - Одиноким матерям; — малозабезпеченим сім'ям. Також, можливо взяти обіди для тих сусідів, хто не може приготувати собі їжу чи сходити до магазину за продуктами.

19:59 У столиці знову затримали мародерів. Під час несення служб на об'єкті в Києві мобільна група швидкого реагування Національної гвардії України затримала трьох мародерів під час спроби пограбування та викрадення майна з магазину.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

19:56 Воєнні злочини та злочини проти людяності, скоєні росією в Бучі та інших містах України, вимагають негайних дій міжнародної спільноти. Розраховуємо на підтримку ЄС у притягненні всіх винних до міжнародної кримінальної відповідальності.

19:03 У Макаріві на Київщині виявили тіла 132 розстріляних людей, селище зруйноване на 40%. Про це повідомив селищний голова Макарова Вадим Токар у ефірі телемарафону. "Станом на вчорашній день ми знайшли 132 мешканців, які були розстріляні російськими орками". За його словами, загиблих знаходили у масових похованнях. Також були поодинокі знахідки тіл. Він розповів, що до війни у ​​селищі проживало 15 тисяч людей, а під час активної фази оборони лишилося менше тисячі. Токар додав, що Макарова зруйновано на 40%, багато будинків вже не підлягають відновленню.

18:58 Омбудсмен Людмила Денисова сообщает шокирующие факты о изнасилованиях оккупантами детей в Буче.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

18:54 "Наші люди укриваються на "Дружби народів", поки ця так звана "дружба народів" вбиває їх земляків, сусідів, родичів та нищить нашу країну". У Києві можуть перейменувати 5 станцій метро. З такою ініціативою до мера звернувся начальник метрополітену Віктор Брагінський: До списку також увійшли "Площа Льва Толстого", "Берестейська", "Мінська", "Героїв Дніпра".

18:29 У Києві розпочалася зустріч Володимира Зеленського з Урсулою фон дер Ляєн та Жозепом Боррелем. Після переговорів, вони зроблять заяви для ЗМІ.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

18:26 На Київщині гвардійці Національна гвардія України виявили службову документацію російського модулю розвідки і управління Подібного роду документи допоможуть краще зрозуміти методи ведення розвідки та управління військами противника, а також принципи функціонування відповідного програмного забезпечення для ефективної протидії військам російської федерації.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

18:22 Нарешті хороші новини Насипна переправа в Ірпені вже майже готова.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

18:11 Національна поліція України відкрила "гарячу лінію" для родичів загиблих внаслідок військових дій рф. Оператори готові надати необхідну консультацію та роз’яснення щодо процедури поховання. Наразі у звільнених від російських військ населених пунктах поліцейські цілодобово працюють над пошуком та ідентифікацією загиблих мирних людей. Номер гарячої лінії - 0 894 201 867 Працює цілодобово.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

18:01 СБУ ліквідувала ворожі агентурні мережі, що здійснювали кібертеракти та інформаційні диверсії проти України Масштабні спецоперації з викриття російських агентів відбулися у різних регіонах.

17:50 В'їзд у Пущу-Водицю під Києвом обмежили на невизначений термін Це зробили задля ефективної зачистки району після бойових дій.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

17:30 Жозеп Боррель, Урсула фон дер Ляйєн та прем'єр Словаччини Едуард Гегер відвідали Бучу.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

17:19 У Бучі окупанти вбили екс-нардепа, який не приховував проросійських поглядів та говорив про гуманність росіян Олександра Ржавського було застрелено у його ж власному будинку, - повідомили спікер Одеської Військової Адміністрації Сергій Братчук та заслужений журналіст України Олександр Швець. Російський світ пожирає сам себе.

17:05 Оперативні дані щодо ситуації на Київщині 🔺Обухівський, Бориспільський, Білоцерківський, Фастівський райони. Ситуація на цих територіях спокійна та контрольована. Триває посівна. Об'єкти критичної інфраструктури працюють у звичайному режимі. 🔺Бучанський та Броварський райони. На окупованих територіях населених пунктів продовжуються роботи з розмінування та зачистки. Аварійні бригади працюють над відновленням водо-, електро- та газопостачання. Правоохоронці фіксують злочини, заподіяні окупантами щодо мирного населення. 🔺Вишгородський район. Вишгородська, Петрівська та Пірнівська громади – без змін, населенню надається необхідна допомога. 

16:32 У Макарові на Київщині виявили 132 розтріляних тіла, селище зруйноване на 40%, заявив селищний голова Вадим Токар.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

16:29 Електронний COVID-сертифікат у "Дії" відображатиметься 1,5 роки з дати щеплення Таке рішення ухвалили МОЗ спільно з Мінцифри та НСЗУ. Таким чином, цифровий сертифікат про вакцинацію не видалятимуть із програми протягом 545 днів з дати щеплення. Це дозволить українцям за кордоном пред'явити цифровий документ про отриману на батьківщині вакцинацію від COVID-19, отримати наступну необхідну дозу вакцини та потрапити під менші карантинні обмеження, ніж невакциновані люди. Термін відображення змінено для всіх видів сертифікатів – жовтого (одна доза), зеленого (дві дози) та бустерного (третя доза).

16:18 Розчавлені танками автомобілі та знищені вщент багатоповерхівки: найзруйнованіше місто Київщини Бородянка Фотокореспонденти зафіксували масштаби руйнувань, завданих російськими окупантами Бородянці.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

16:03 Україна має знати кожного свого героя. Під час окупації Бучі 14-річний Саша Гуцал щодня під ворожими обстрілами ходив містом у пошуках їжі та води. Саме завдяки його мужності вся родина хлопця, яка пересиджувала окупацію у підвалі, не померла з голоду "Звичайно, боявся. Хто ж знає, що в них у голові. Вони ж приходять з автоматами і думають, що вони найгрізніші", - каже Сашко, і зізнається, що не вважає себе героєм...

Сашко з молодшим братом / скріншот

15:50 У лісі біля роздоріжжя Ірен-Буча-Гостомель знайдено автомобіль із розстріляною родиною.

15:35 Київський міський центр крові не працюватиме на прийом донорів 9 та 10 квітня

Під час перерви у прийомі співробітники обстежуватимуть та перероблятимуть вже зібрану кров. 

 Із 24 лютого до 7 квітня Центр крові прийняв понад 4 тисячі донорів, що дало змогу заготовити понад 1800 літрів еритроцитарної маси.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

15:34 У Бучі розпочалася ексгумація тіл, похованих у братській могилі. На місці працюють експерти, слідчі також опитують свідків. Мер Бучі Анатолій Федорук зазначив, що після ідентифікації кожного загиблого, за погодженням рідних, буде поховано індивідуально на місцевому цвинтарі у спеціально визначеному секторі.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

15:32 У лісі біля роздоріжжя Ірен-Буча-Гостомель знайдено автомобіль із розстріляною родиною.

13:23 Фотографія села Андріївка Київської області - окупанти не залишили тут майже жодного вцілілого будинку.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

13:11 У Київі хочуть перейменувати п'ять станцій метрополітену, пов'язаних з історією рф.

12:54 У Бучі розпочали ексгумацію тіл із братської могили біля церкви Андрія Первозванного та всіх святих, щоб ідентифікувати людей та встановити обставини смерті.

12:05 Київський міський центр крові не працюватиме на прийом донорів 9 та 10 квітня. Під час перерви у прийомі співробітники обстежуватимуть та перероблятимуть вже зібрану кров.

11:35 Перший етап розмінування Ірпеня завершено, вибухотехніки вилучили понад 3000 вибухонебезпечних предметів — глава Нацполіції Ігор Клименко.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

11:04 Інформація щодо втрат окупантів на 08.04.2022.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

10:26 У семи районах Київа працюють продуктові міні-ярмарки.

10:15 У Києві з початку вторгнення пошкоджено 208 житлових будинків, 46 шкіл, 29 садів та 1 дитячий будинок. Пошкоджень також зазнали 13 адміністративних будівель, 2 спортивні об'єкти, 5 об'єктів соціальної сфери, 17 – охорони здоров'я, 10 – культурної сфери, 48 об'єктів транспортної інфраструктури.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

09:49 Змінено розклад руху поїздів Київського метрополітену. Детальніше.

09:24 У Києві відновили роботи сервіси з прокату велосипедів та електросамокатів. Місто закликає всіх учасників руху дотримуватися правил дорожнього руху.

09:06 У Бучі встановили особу 163 місцевих жителів, убитих окупантами. Нині по місту зібрали близько 320 тіл убитих мирних жителів – заявив міський голова Анатолій Федорук.

Ситуація в Києві зараз: що відбувається в місті та області сьогодні (онлайн)

06:10 Станом на 6:00 ніч у столиці пройшла спокійно, повітряних тривог зафіксовано не було.

03:55 У місті Ірпінь Київської області запровадили триденну комендантську годину. Вона триватиме до 9:00 11 квітня.

00:51 Президент України Володимир Зеленський відреагував на повернення іноземних дипломатів до Києва. За словами глави держави, присутність іноземних дипломатичних місій у Києві - це чіткий сигнал агресору. "Не губернське місто Росії, а українська столиця", - підкреслив Зеленський.

Війна в Україні 2022

Росія почала повномасштабне вторгнення в незалежну Україну вранці 24 лютого. Спочатку окупанти завдавали ударів по об'єктах критичної інфраструктури. Потім почалася атака на житлові будинки, є жертви серед мирного населення і втрати серед ЗСУ.

На початку березня українські військові звільнили від окупантів Київську область. Побачене в передмістях Києва шокувало весь світ - російські окупанти розстрілювали мирне населення і знущалися з них. Багато тіл в Бучі були знайдені із зав'язаними за спиною руками. Ці звірства вже називають Бучанською різаниною.

Вас також можуть зацікавити новини: