ЗСУ не припиняють контрнаступ, зазначив експерт / фото УНІАН, Арсен Петров

Останні пакети військової допомоги від міжнародних партнерів України дозволять повноцінно укомплектувати штурмову батальйоно-тактичну групу ЗСУ і не одну.

"А тому, запаслися терпінням і спостерігайте. ЗСУ рухають континенти і світи", - відзначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, на цей час українські війська готуються до активної фази контрнаступу, який ні на день не припинявся, просто не всі його сприймають правильно:

Відео дня

"Адже контрнаступ - це не тільки екшен, але ще і фази підготовки, формування умов. Знищення складів з боєприпасами і ПММ, знищення скупчення техніки і ремонтних баз, КП, ПУ, штаби, бази ППО, БТГр - все це контрнаступ, що не припиняється ні на день".

Коли всі умови будуть створені, ЗСУ перейдуть до активної фази наступу, додав Коваленко:

"До неї з урахуванням різних факторів, зазвичай, проходить кілька місяців, з моменту попереднього прориву. Нинішнє ж положення повною мірою відповідає даній фазі - підготовці. У будь-якому випадку, саме Генштабу ЗСУ краще знати, на якому напрямку і коли саме переходити від фази створення умов до активної фази".

Війна в Україні - останні новини

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських військ в районі 10 населених пунктів на Донбасі: Новоселівське Луганської області та Терни, Серебрянське лісництво, Верхньокам’янське, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Первомайське, Мар'їнка і Побєда на Донеччині.

Аналітики з Інституту вивчення війни підрахували, що Росія менш ніж за рік війни в Україні втратила солдатів майже стільки ж, скільки США - за вісім років у В'єтнамі. Загальні бойові втрати Росії в Україні оцінюють у 188 тисяч осіб станом на 20 січня, що передбачає можливу ліквідацію 47 тисяч росіян менш ніж за рік.