Кримський міст просто необхідно вивести зі сторя / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов заперечив раднику Офісу президента України Олексію Арестовичу в питанні удару ЗСУ по Кримському мосту

Так, фахівець вважає, що є оперативно тактичні ракети в звичайному осколково-фугасному спорядженні з тротиловою головною частиною, в яких достатньо вибухової речовини для того, щоб пошкодити міст і зробити його непридатним до експлуатації.

Таку думку він висловив в YouTube.

"Я не кажу про зруйнувати. Необов'язково валити центральний проліт, який найбільший і найміцніший в цьому мосту. Я завжди був прихильником того, що треба вивести з ладу його як міст - ось те, що ми зробили з Антонівським мостом: дорожній проліт не обвалений, міст де-факто цілий, але експлуатувати його не можна, важка техніка по мосту не пройде. Чому б у Кримському мосту в'їзд не перекопати воронками від вибухів ракет? Або повалити який-небудь невеликий проліт безпосередньо в близькості від берега (там же їх малих прольотів до центральної арки величезна кількість)? Будь проліт обвалюєте і все - міст не експлуатується", - говорить Жданов.

Він вважає, що Генштаб скористається такою можливістю, як тільки з'явиться відповідне озброєння для нанесення пошкоджень Кримському мосту.

"Дійсно, цей потік техніки і озброєння (російських окупантів - УНІАН) зупинити вкрай необхідно!"- зазначив Жданов.

Раніше Арестович сказав, що зараз в української армії немає перспектив удару по Кримському мосту. На його думку, для цього Україні необхідна тактична ядерна зброя.

Як повідомляв УНІАН, Збройні Сили України кілька разів завдавали удари по Антонівському мосту на Херсонщині. Останній раз по ньому вдарили 22 серпня, проте він все ще стоїть.

Вас також можуть зацікавити новини: