Люди працюють за їжу: окупанти продовжують готувати "парад" в Маріуполі / фото ua.depositphotos.com

В центрі Маріуполя тривають приготування до "параду" на 9 травня. 

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко. 

За його словами, маріупольці залучаються до приготувань параду за їжу.

Відео дня

"Люди працюють за їжу. Сюрреалізм як він є", - написав він та показав фото з підготовки до "параду". 

В кадрі можна побачити чоловіків та жінок, що прибирають вулиці розбомбленого міста. 

Окупанти готують Маріуполь до 9 травня / фото Петро Андрющенко

Як писав УНІАН, в середині квітня стало відомо, що окупанти планують зачистити частину центру міста від завалів та тіл загиблих маріупольців для проведення 9 травня "параду".

"Судячи з всього масиву даних, окупанти планують саме в Маріуполі провести "карнавал перемоги" на 9 травня у випадку успіху "спеціальної операції". З хорошого - ані техніки, ані людей для здійснення таких заходів в місті немає. Тому, потенційний зрив такого наказу безумовно веде до скорочення строку придатності гауляйтера Іващенка", - сповіщав він.

Напередодні ГУР МО сповіщало, що росіяни масово викрадають чоловіків призовного віку на тимчасово окупованих територіях. Ймовірно, затриманих використають в організації пропагандистських "парадів перемоги". За даними розвідки, їх можуть спробувати видати за "військовополонених" та провести вулицями окупованих міст. Аналогічні заходи відбувались в Донецьку 2014 року. Тоді українських героїв після численних тортур примусили пройти центральною вулицею Донецька, де їх піддавали знущанням та приниженням.

Вас також можуть зацікавити новини: