Окупанти перекидають війська з Маріуполя в напрямку Курахового - Генштаб / facebook.com/mod.mil.rus

Російські загарбницькі війська продовжувати завдавати авіаударів по Маріуполю і наступальні дії на Донбасі.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ станом на 18.00.

"На Маріупольському напрямку ворог продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Основні зусилля зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу "Азовсталь", а також здійснював перекидання частини підрозділів з Маріупольського на Курахівський напрямок", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

При цьому, на Курахівському напрямку угруповання окупантів посилено додатковими артилерійськими підрозділами зі складу 1-го армійського корпусу.

"Противник продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів з метою знищення об’єктів цивільної інфраструктури та порушення системи логістичного забезпечення наших військ. З метою уточнення положення підрозділів Сил оборони України ворог проводив повітряну розвідку із застосуванням БПЛА "Орлан-10". Продовжує втрачати цю розвідувальну техніку", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на Донецькому та Таврійському напрямках підрозділи противника намагаються вести наступ на Лиманському, Сєверодонецькому та Попаснянському напрямках.

"Противник продовжує спроби встановити повний контроль над населеними пунктами Рубіжне та Попасна і здійснює підготовчі заходи до просування на Сєверодонецьк. Противник продовжує артилерійські обстріли наших військ", - йдеться у повідомленні.

У цілому противник продовжує проводити наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом, зазначили в Генштабі.

Вас також можуть зацікавити новини: