РФ готує нові удари по Україні / Facebook

Понад місяць Росія не здійснює масованих атак по Україні. Остання така атака була проведена ще 9 березня з пуском 68 ракет, відзначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. 

Але це не вказує на те, що у Росії закінчилися ракети, додав він: "Російський ВПК продовжує виробництво основної ракетної номенклатури Х-101, Х-59, х-31, Х-38, КРМБ "Калібр" та інші. Загальний показник поповнення боєкомплекту у них становить 2-5 ракет тієї чи іншої номенклатури на добу". 

Коваленко пояснив, що в залежності від поставок контрабандних запчастин, обсяги виробництва можуть становити від 60 до 150 ракет на місяць. 

Відео дня

"Але в основному в менший бік, ніж у більший, оскільки поставки ці займають більше часу і не завжди здійснюються у термін, а залежність від них критична", - написав Коваленко.

На його думку, спостерігаються, найімовірніше, два явища: "Перше - це накопичення боєкомплекту, з урахуванням його розтрати за 2022 рік. Друге - зміна пріоритетів. Не виключаю, що окупанти усвідомили безперспективність ударів по енергетичній інфраструктурі і перебирають варіанти, вибирають нові цілі". 

Коваленко підкреслив, що поки рано розслаблятися, "тим більше, що у окупантів завжди спрацьовують маніакальні інстинкти на свята і дати". "Великдень, 1 травня, 2 травня, 9 травня... Тригерів, що активізують їх терористичну ментальність, безліч", - додав експерт.

Масовані удари по Україні - що відомо

З жовтня 2022 року РФ почала завдаваи масованих ударів по об'єктах критичної інфраструктури, сподіваючись залишити українців без світла і тепла в холодну пору року.

Попри великі збитки, українська енергосистема вистояла, в тому числі завдяки передачі Європою генераторів а для ЗСУ - передових систем ППО. Більш того, напередодні в Міненерго спрогнозували, що обсяг експорту електроенергії з України наразі буде вищим, ніж за аналогічний період минулого року.

Водночас, за даними Генштабу, Росія планує нову кампанію масованих ракетних ударів по Україні восени цього року. З початку повномасштабної фази війни Росія витратила вже близько половини своїх зенітних ракет дальнього радіусу дії - не менше 8 тисяч, відзначали в Генштабі ЗСУ. 

Вас також можуть зацікавити новини: