Що відбувається у Миколаєві сьогодні? / фото REUTERS

У Миколаєві та області залишається напруженою ситуація через загрозу ракетних обстрілів з боку російських окупантів. 

Що відбувається у Миколаєві та області у вівторок, 26 квітня, - дізнавайтеся в онлайн-трансляції УНІАН.

21:13 мінубивства Росії заявило про підготовку провокації в Миколаєві.

Відео дня
Миколаїв сьогодні: що відбувається у місті та області 26.04.2022

20:34 "Інтерес сьогодні коштує дуже дорого. У деяких випадках – вашому житті", - голова управління охорони здоров'я Ірина Шамрай. За її словами, під час ранкових обстрілів одного з районів Миколаєва 25 квітня отримав поранення чоловік, який визирнув у вікно подивитися, що відбувається на вулиці. "В результаті – проникне поранення грудної клітки. Відразу було госпіталізовано та прооперовано. Надалі буде потрібна дуже тривала реабілітація. Такої ситуації можна було б уникнути.

Миколаїв сьогодні: що відбувається у місті та області 26.04.2022

20:28 Планується контрнаступ на Херсон, - Кім "Наступ на Миколаїв не очікується. Очікується наступ на Херсон. Ми хочемо самі наступати. Ми готуємось до захисту, до поганого варіанту, якщо ми програємо на передній лінії. Ми готуємось наступати та захищатися. Ми готуємось до гіршого сценарію завжди", - пояснив керівник. Миколаївщини.

Миколаїв сьогодні: що відбувається у місті та області 26.04.2022

20:06 25 квітня під час ранкового обстрілу одного з районів Миколаєва отримав поранення чоловік, який виглянув у вікно подивитись, що відбувається на вулиці. Про це повідомила очільниця управління охорони здоров‘я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай "В результаті - проникаюче поранення грудної клітини. Одразу був госпіталізований та прооперований. В подальшому потребуватиме дуже тривалої реабілітації. Такої ситуації можна було б уникнути", - розповіла Ірина Шамрай

18:59 На території міської дитячої лікарні №2 запрацювала свердловина Містяни можуть набрати технічної води за таким графіком: з 9 до 10 години з 14 до 15 години. Як повідомлялося раніше, свердловини вже працюють майже у всіх лікарнях Миколаєва.

Миколаїв сьогодні: що відбувається у місті та області 26.04.2022

18:46 До уваги мешканців Миколаєва, осіб, які тимчасово перебувають у місті, сімей мобілізованих військовослужбовців та сімей загиблих! Співробітники Міського центру підтримки ВПО та ветеранів АТО надають телефонні, онлайн та оффлайн консультації. Якщо у Вас виникли питання стосовно гуманітарної допомоги, евакуації, пошуку ліків чи інші соціальні питання – телефонуйте за цими номерами телефонів: 0954153540 0671304612 0639122352 з понеділка по п’ятницю з 8:30 до 17:00.

Миколаїв сьогодні: що відбувається у місті та області 26.04.2022

17:45 Обстріл Миколаєва: ракета перебила газопровід, зруйновано будинки, один загиблий.

16:31 У Миколаївському районі правоохоронці вилучили цілий арсенал зброї та боєприпасів Під час обшуку будинку одного із мешканців с. Полігон Миколаївського району виявлено та вилучено три гранати РГД, дві гранати Ф-1 із запалами до них, понад 4000 патронів калібру 5,45 та 7,62, 70 куль калібру 7,62, три одиниці автоматичної зброї та чотири споряджені магазини до них.

Миколаїв сьогодні: що відбувається у місті та області 26.04.2022

16:25 У березні Миколаїв був оточений на дві третини Російські війська підійшли до Південного Бугу, але наші змогли їх відсунути. Наразі росіяни перебувають у маленькому секторі між Херсонською та Миколаївською областями на лінії Станіслав-Олександрівка. Про це в інтерв'ю УП повідомив мер міста Олександр Сенкевич.

"Ми бачимо, що Росія через Крим перекидає зброю та військові ресурси. Ми бачимо, що вони накопичують її в Херсонській області. І так, ми очікуємо на напади або облоги міста Миколаєва. Крім того, ми ще витягуємо з полів російську військову техніку. Вже витягли. 38 одиниць – серед них танки, гармати, машини, все, що не встигають розібрати, ми забираємо, ремонтуємо та передаємо ЗСУ", – розповів Сенкевич.

16:00 Звернення Віталія Кіма

15:48 У Миколаївському зоопарку – весна 🌸

Миколаїв сьогодні: що відбувається у місті та області 26.04.2022

15:36 Ворог намагається втриматися на зайнятих позиціях та звичною тактикою "шаленого звіра" вночі атакує Миколаїв системами залпового вогню "Смерч". Вражені житлові будинки мирного населення, на жаль, один із мешканців загинув.

15:23 У місті Миколаєві працюватиме авіація Національної поліції України. Просимо місцеве населення зберігати спокій. Поліцейські гелікоптери мають відповідне маркування і виконують завдання з порятунку осіб, які можуть потребувати невідкладної допомоги, — пресофіцер Миколаївської обласної військової адміністрації Дмитро Плетенчук.

12:58 Станом на 26 квітня всі заклади охорони здоров'я Миколаєва забезпечені як питною, так і технічною водою в достатній кількості — Ірина Шамрай.

12:02 На Миколаївщині спецслужба затримала голову ОТГ Вознесенського району. Чоловіку повідомлено про підозру в державній зраді — СБУ

11:06 У Миколаєві готуються до нападу чи облоги міста, обладнають оборонні споруди. Про це повідомив мер міста Олександр Сенкевич. Він зазначив, що Росія через Крим перекидає зброю та ресурси, накопичує їх у Херсонській області.

10:38 За добу 25 квітня на Миколаївщині через обстріли з боку військ росії поранення отримали три людини. Дітей серед постраждалих немає — голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва За повідомленням медицини катастроф, на вул. Торговій м. Миколаєва внаслідок обстрілу та осколкового поранення у власному будинку загинув чоловік.

09:47 Протягом 25 квітня рятувальники загасили дві пожежі на Миколаївщині. Одна з них сталася внаслідок обстрілу з боку військ Росії у с. Шевченкове Шевченківської територіальної громади Миколаївського району — ДСНС

09:16 Зранку 26 квітня на миколаївські маршрути вийшла 171 одиниця громадського транспорту.

06:15: Ніч у місті пройшла без оголошення повітряної тривоги – відбій останньої з них був о 22:13. Водночас після відбою тривоги в соцмережах з'являлися повідомлення про вибухи.

01:30: Згідно з повідомленням ОК "Південь" на вечір понеділка, 25 квітня, протягом доби на Миколаївщині ворог, не маючи успіху в реалізації задумів щодо просування у напрямку Миколаєва, посилив артилерійсько-мінометні обстріли населених пунктів та наших позицій.

01:00: Стало відомо, що протягом дня російські війська вкотре обстріляли Миколаїв із ракетних систем залпового вогню типу "Смерч".

Вас також можуть зацікавити новини: