Росія зазнає великих втрат у боях з ЗСУ / фото facebook.com/pvkshid

Збройні сили України зможуть перейти до контрнаступальних дій на півдні, куди наразі ворог стягує додаткові сили, коли отримають необхідну зброю.

Про це в ефірі українського телемарафону розповів директор центру правових досліджень Олександр Мусієнко.

За його словами, йдеться, певна річ, про важке озброєння.

Відео дня

"Нам надзвичайно потрібні засоби реактивних систем залпового вогню, інші артилерійські системи, ударні безпілотники для того, щоб не давати противнику просуватися на півдні, що вже вдається зараз, а коли отримаємо зброю, то будуть умови для переходу до контрнаступальних дій", - сказав він.

Експерт зауважив, що на півдні контрнаступ був би особливо ефективним завдяки географічним особливостям ландшафту і відкритим місцевостям.

Війна в Україні: оновлені дані

Російські війська продовжують наступ на сході, зусилля зосередили на захопленні Луганської області; підтягують сили на північ від Харкова

На думку аналітиків з ISW, рашисти мають намір розпочати новий наступ з метою окупації північної частини Херсонської області і просування на Запоріжжя. 

Відзначається висока концентрація військ в Інженерному неподалік Гуляйполя. 

На межі Херсонської і Миколаївської областей ворог проводить розвідку позицій ЗСУ, втратив ще один БПЛА.

Українські військові також знищили самохідну гармату великої потужності "Піон", з якої обстрілювали Сєвєродонецьк та знищили Павлоградський міст.

Вас також можуть зацікавити новини: