РФ напала на Україну / фото t.me/landforcesofukraine

В операційній зоні Оперативного командування "Південь" за добу ліквідовано 70 окупантів та понад 60 одиниць ворожої техніки.

Про це інформує ОК "Південь" у підсумках доби 14 червня.

Зазначається, що противник в операційній зоні продовжує ведення бойових дій шляхом контрбатарейної боротьби. Активних наступальних дій не веде, укріплює оборонні рубежі.

Відео дня

Водночас окупаційні війська двічі намагалися нанести авіаційний удар. Один ворожий гелікоптер було збито з переносного зенітно-ракетного комплексу. 

" У відповідь нашою авіацією нанесено 3 удари по скупченню живої сили та військової техніки рашистів на Херсонщині. Також нанесено ракетні удари по складах пального та району зосередження техніки, подавлено 2 командно-спостережних пункти противника", - повідомило командування.

За даними ОК "Південь", у числі знищеної ворожої техніки, крім гелікоптеру також: самохідна гармата "Піон", реактивна система залпового вогню "Град", 3 гаубиці 152 мм, 19 одиниць броньованої та 33 автомобільної техніки, 4 одиниці інженерної техніки. Також знищено 2 склади боєприпасів.

"Корабельне угруповання ворожого флоту в північно-західній частині Чорного моря в черговий раз переформатовано. 2 ракетних кораблі та 1підводний човен, споряджені 20 крилатими ракетами, продовжують створювати загрозу ракетної атаки з моря, 1 великий десантний корабель декларує збереження намірів на десантну операцію", - повідомило ОК "Південь".

Вже другий тиждень Сили оборони України успішно просуваються до тимчасово окупованого росіянами Херсона. 

Завдяки тактичним успіхам українські захисники наближаються з боями до Томиної Балки, розповів 14 червня радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

На Херсонщині українські захисники здійснюють наступ за трьома напрямками. Від російських окупантів звільнено селище Таврійське.

Вас також можуть зацікавити новини: