САУ "Краб" були передані на озброєння ЗСУ / фото Wojsko Polskie

Масово виходять з ладу передані Україні країнами-партнерами самохідні артилерійські системи (САУ). Вони не витримують інтенсивність вогню на полі бою, заявив військовий оглядач німецького видання Bild Юліан Репке у соцмережі X (колишній Twitter).

"Незалежно від того, "Краб", AS90, Pzh2000 або M109 - мої джерела повідомляють мені, що більшість наданих САУ вже не діють, оскільки стволи були "розбиті" безперервним вогнем, або інші функції вийшли з ладу", - написав він.

Репке вважає, що західні самохідні гаубиці створені не для справжньої тривалої війни, а тільки для коротких місій, коли потреби у тривалому, безперервному і шквальному вогні немає. Він акцентував, що західним зброярам варто зробити висновки з ситуації, що склалася.

Відео дня

Вихід САУ з ладу українські військові намагаються компенсувати безпілотниками-камікадзе. Але, як зазначив Репке, потреба в них забезпечена тільки на чверть.

 САУ RCH-155 для України - що повідомлялося

Як писав УНІАН, Німеччина вже в 2024 році може передати Україні нові самохідні гаубиці RCH-155.

Повідомлялося, що виробництво вже розпочато, і перші машини повинні бути передані Україні у кінці наступного року. Україна є першим замовником цієї техніки.

Як відомо, RCH-155 схожа на САУ Panzerhaubitze 2000, але встановлена на колісній машині Boxer. Гарматний модуль RCH-155 стріляє артилерійськими боєприпасами калібру 155 міліметрів під час руху, що робить її унікальною в світі.

Вас також можуть зацікавити новини: