ЗСУ відбили атаки росіян на кількох напрямках / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На чотирьох напрямках східного фронту тривають важкі бої - протягом минулої доби відбулося 43 бойових зіткнення. Українські військові відбили атаки росіян на кількох напрямках.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 9 червня, російські загарбники продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, там тривають важкі бої. 

Так, протягом минулої доби на цих ділянках фронту відбулось 43 бойових зіткнення.

Відео дня

Зокрема, на Лиманському напрямку протягом минулої доби росіяни безуспішного намагалися наступати в районі Веселого Донецької області, на Бахмутському - у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, а на Авдіївському - неподалік Сєверного та Опитного.

Крім того, на Мар’їнському напрямку українські захисники та захисниці відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка - російські окупанти зазнали втрат. 

За даними Генштабу, на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка наразі без суттєвих змін, а на Запорізькому та Херсонському напрямках ворог продовжує вести оборонні дії. 

Водночас, на Сіверському та Слобожанському напрямках загарбники посилюють склад угруповання для прикриття кордону за рахунок підрозділів територіальних військ.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, за даними Міноборони, на Бахмутському напрямку ведуться активні дії українських військ, тривають бої. Подекуди на цьому напрямку росіяни намагаються перейти в наступ, однак безуспішно. 

Водночас, на південному фронті тривають бої за Велику Новосілку на Новопалівському напрямку, а на Запорізькому напрямку в районі Оріхова ворог перебуває в активній обороні.

Вас також можуть зацікавити новини: