Олег Жданов відповів, чи будуть росіяни наступати на Запоріжжя / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов оцінив загрозу наступу російських військ на Запоріжжя з двох напрямків – з Нікополя і Василівки.

Свою думку, наскільки такий сценарій розвитку подій реальний, він висловив на YouTube-каналі.

"Теоретично це можливо, в теорії можна міркувати багато про що. Але справа в тому, що з боку Василівки висунення проблематично. Там, навпаки, ми кілька разів відтісняли російські війська в напрямок Мелітополя. Тому говорити про те, що вони там пройдуть – ні", – упевнений експерт.

"З приводу Нікополя не буду змінювати свою думку. Я вважаю, що це малоймовірний напрямок, по якому росіяни спробують рушити, якщо вони взагалі будуть проводити наступальну операцію на Криворізькому напрямку. Хоча судячи з того, що вони там зібрали десант, весь він майже там зосереджений, то вони готові ризикнути. Але подивимося", – додав Жданов.

При цьому експерт акцентував, що на цей час Запоріжжя досить укріплене. Однак, він ще раз зазначив, що російські війська все ж посилили своє угруповання на Криворізькому напрямку:

"Все саме боєздатне, яке було на Запорізькому напрямку, це в основному російський десант, він весь поїхав на Криворізький напрямок".

Раніше Олег Жданов оцінив загрозу наступу військ РФ на Дніпро і Чернігів, а також заспокоїв, що загрози наступу російських військ на Кривий Ріг, Миколаїв і Запоріжжя немає.

Вас також можуть зацікавити новини: