Еммануель Макрон здатен відправити на українську територію авіацію, поділився думкою Гаррі Каспаров / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває повномасштабна війна в Україні проти росіян, і президент Франції Еммануель Макрон може відправити на нашу територію авіацію своєї держави.

Французька авіація дуже потужна, розповів журналісту Дмитру Гордону колишній чемпіон світу з шахів, російський опозиціонер Гаррі Каспаров, який мешкає у США. "…Я б вважав, що якщо Макрон щось зробить, то це, звичайно, не будуть сухопутні війська, а це буде, звісно, авіація французька", - заявив співбесідник.

Відео дня

Триває російсько-українська війна - новини, які варто прочитати

Еммануель Макрон 26 лютого вперше публічно припустив можливість перекидання в Україну західних збройних сил. Після цього більшість країн Заходу та США запевнили, що не планують перекидати на нашу землю своїх військових.

Французька газета Le Monde писала, що влада Франції замислюється над відправкою військ в Україну принаймні з літа 2023 року. Очільник Українського центру безпеки та співпраці, військовий експерт Сергій Кузан говорив, що Макрон може відправити в нашу державу будь-які види військ, - "починаючи від спецпризначенців і закінчуючи інженерними підрозділами з обслуговування певної техніки".

Вас також можуть зацікавити новини: