Російські війська в ніч проти 6 серпня обстріляли Дніпропетровську область / фото gp.gov.ua

У ніч проти 6 серпня російські війська обстріляли Дніпропетровську область, поранення отримали чотири людини.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що

Відео дня

російські військові, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили артилерійський обстріл з реактивних систем залпового вогню по житлових кварталах міста Нікополя.

"Внаслідок ворожого обстрілу отримали осколкові поранення четверо місцевих мешканців, одного з чоловіків госпіталізовано до лікарні", - йдеться у повідомленні.

Зазнали значних пошкоджень понад 40 будівель приватного сектору та багатоповерхівки, господарські споруди, будівля дитячого садка та будинок дитячої творчості. Виведено з ладу газовід та пошкоджено лінії електропередач.

Російські війська обстріляли Дніпропетровську область / фото gp.gov.ua

Також, за даними прокуратури, під ворожим вогнем опинилося село Мар'янське Криворізького району. Пошкоджено приватні будинки, лінію електропередач.

На місці подій працюють прокурори, слідчі поліції, експерти. Здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Наголошується, що будь-які військові об’єкти на даній території відсутні.

Як повідомляв УНІАН, вранці голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що в результаті нічних ворожих обстрілів Нікополя поранені троє жителів.

Вас також можуть зацікавити новини: