Що відбувається в Києві сьогодні? / фото УНІАН

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Києві та області в суботу, 23.04.2022.

21:26 Нова кільцева електричка в Києві встановила рекорд ▪️За 5 днів роботи станція відразу увійшла до десятки найпопулярніших, пасажири в основному прямували до Дарниці, центрального вокзалу та Почайни.

Відео дня

20:19 Завтра з України прийдуть держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони США Ллойд Остін, сказав на прес-конференції Зеленський. За його словами, обговорюватимуться в тому числі темпи постачання озброєнь. "Хочеться, щоб ми мали важке потужне озброєння", - сказав Зеленський.

20:00 У центрі Києва розквіли 100 тисяч тюльпанів На Майдані Незалежності, біля будівлі МЗС та на території Софії Київської — повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. І в час найактивнішого протистояння ці квіти сприймаються по-особливому, вони наче промовляють: "Життя переможе!" – наголосив заступник КМДА.

19:39 На дорозі Київ-Чернігів зводять тимчасовий насипний міст "Влаштовуємо насип тимчасової об’їзної дороги. Для пропуску води буде проведений монтаж труби. Це вже друга тимчасова переправа, збудована на цій дорозі. Нещодавно завершили роботу на попередній локації і перенаправили техніку сюди", – повідомили дорожники.

18:42 У Києві знесуть 10 зруйнованих під час війни будинків "Близько 10 будинків, де пошкоджено несучі конструкції, будуть розбирати, оскільки вони не можуть бути відремонтовані. Ще по 100 будинках, які зазнали пошкоджень, зараз розраховують, яким чином їх можна відновити та відбудувати", — сказав мер Києва Віталій Кличко.

18:37 Лабрадору з Ірпеня, фото якого облетіло весь світ, шукають нових господарів. Знімок, який став відомим у всьому світі, зробив кореспондент та фотожурналіст Los Angeles Times Маркус Ям, який приїхав до Ірпені, щоб зняти наслідки боїв з окупантами у місті.

17:24 У Київському зоопарку продовжується життя Малюк-лемур Байрактар ​​підріс. Горила Тоні має гарний апетит та настрій. Слон Хорас одразу йде в укриття, коли чує сигнал повітряної тривоги. Зебри, які через вибухи не виходили 23 дні війни, вже гуляють просто неба. Приходить до тями після переїзду з Харкова тигриця Даліла. Зоопарк поки що не приймає відвідувачів.

16:52 Комунальники розчищають колектори річки Либідь Фахівці КП "Плесо" прибирають сміття річки Либідь. Про це йдеться на сторінці підприємства у Facebook.

16:26 Для відновлення роботи базових станцій у містах Буча та Ірпінь використовують станції Starlink - Мінцифрі.

16:06 Комендантська година у регіонах України у Великодню ніч.

15:16 Оновлена інформація щодо відновлення електропостачання на Київщині. ️Напередодні Великодня світлом забезпечили 3 159 родин. Зокрема частково відновили електропостачання у Вишгородському районі в селах Залишани, Красилівка, Нові та Старі Соколи, Шевченкове, Потока, Козаровичі. У Бучанському районі частково заживили місто Ірпінь, смт Бородянка та хутір Гай. Також у селі Загальці Бородянської громади полагодили мережі та підключили до світла лікарню, сільраду, аптеку та школу. Сьогодні, 23 квітня, енергетики працюватимуть над відновленням електропостачання у Бучанському районі.

15:07 Київ. КМДА попереджає, що у столиці зупиняти поїзди метро на час повітряної тривоги. Це буде відбуватися під час проходження через наземні ділянки по "червоній" гілці. А по "зеленому" потягу не заїжджатимуть на Південний міст, якщо зазвучить сирена. Зазначимо, що зараз графік руху у київській підземці і так рідкісний - потяги доводиться чекати по 20-30 хвилин. Нове правило може зробити шлях через метро ще тривалішим.

13:17 УВАГА! У Києві оголошена повітряна тривога! Просимо всіх терміново прослідувати в укриття цивільного захисту!

12:51 Сходження благодатного вогню 2022: що за подія і коли дивитися онлайн.

12:00 ПриватБанк повідомив про можливі затримки та перебої в роботі через збій.

11:40 Як виїхати з Києва 23 квітня: розклад поїздів.

10:41 У Києві більше тонни російських снарядів вилучено та ліквідовано з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Цілодобово співробітники вибухотехнічної служби знешкоджують десятки гранат, мін та ракет.

10:23 У Києві відновили рух два трамвайні та два тролейбусні маршрути:

№ 11 від – Контрактова площа – вулиця Йорданська

№ 22А – бульвар Перова – ст. м. "Лісова"

№ 27К – ст. м. "Почайна" – ДБК-3 на проспекті Відрадному

№ 31 – вулиця Милославська до залізничної станції "Зеніт"

10:17 Втрати російських військ на 22 квітня:

09:45 Жертвами збройної агресії РФ проти України стали 595 дітей. Офіційна кількість загиблих дітей протягом останніх двох днів не змінилася – 208. Зросла кількість поранених – 387.

09:32 У Бучі знайдено вже 412 тіл закатованих російськими окупантами мешканців. За словами мера Бучі Анатолія Федорука, у місті закінчується збирання та ексгумація тіл, проте остаточну кількість загиблих уточнюватимуть слідчі та експерти, які працюють у Бучі.

09:23 У Гостомелі ексгумували тіло селищного голови Юрія Приліпка. Нагадаємо, Юрія Приліпка застрелили на початку березня російські окупанти, коли той розвозив продукти та ліки мешканцям гостомельського ЖК "Покровський".

01:50 Відновлено залізничне сполучення між Києвом та Сумами.

У Києві та області скоротили комендантську годину на Великдень. Вона діятиме з 23:00 (суботи, 23 квітня) до 5:00 (неділі 24 квітня).

Після звільнення Києва та області від російських окупантів ситуація стабілізувалася, але все ще зберігається загроза ударів з повітря.

Нагадаємо, Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну вранці 24 лютого. В результаті атак РФ є руйнування об'єктів інфраструктури і житлових будинків у багатьох містах. Крім того, окупанти вбивають мирне населення.

Вас також можуть зацікавити новини: