Одесі не загрожує ворожий десант, вважає експерт / фото УНІАН, Олександр Гіманов

Одесі не загрожує російський десант, оскільки супротивник не зможе реалізувати таку операцію з низки причин.

Для здійснення десантної операції противнику необхідна авіаційна та артилерійська підтримка, а він не може її забезпечити, поділився думкою військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в Telegram.

"Про російський десант на Одесу... Так, Одеса для російських окупантів відігравала і продовжує, в їхніх маніакальних планах, відігравати важливу стратегічну роль у замиканні сухопутного коридору на Придністров'я, але реалізувати цей сценарій вони не могли і не зможуть з цілої низки причин...", - зазначив експерт.

Відео дня

За його словами, для того, щоб була масована артилерійська підтримка десанту з суші, необхідно мати успіхи під час сухопутної операції, а супротивникам не вдалося взяти під контроль Миколаїв і Херсон, а без повного контролю над цими обласними центрами їм не вдасться розгорнути сухопутний наступ на Одесу.

"...Десантування РОВ (російських окупаційних військ - Ред.) в Одесі має як мінімум мати два фактори підтримки. Авіаційне, а також артилерійське. Перший здійснюється наявністю великої кількості авіації в повітрі, над зоною висадки десанту і ударах по позиціях і укріпрайонах противника... а другий можливий при наданні артилерійського впливу на місто з суші, тобто, завдяки успішній сухопутній операції або за допомогою морської артилерії", - зазначив оглядач.

Коваленко стверджує, що у супротивників немає шансів реалізувати ні перший, ні другий фактор.

"ППО в Одесі нівелює авіаційну компоненту в повітряному просторі півдня України, а сухопутна компонента... вище написав ... Ну, і крім усього вищевикладеного, не забуваємо про ПКРК "Нептун" (українська протикорабельна крилата ракета - Ред.) і Harpoon (американська протикорабельна крилата ракета - Ред.), які і без усього перерахованого вище однією тільки своєю присутністю нівелюють десантну рефлексію окупантів", - підкреслив експерт.

Новини Одеси - зараз це варто знати

Для того, щоб захистити Одесу від російського десанту, пляжі і частина акваторії Чорного моря були заміновані. На початку лютого поточного року військовий експерт Олег Жданов говорив, що у РФ немає можливостей здійснити висадку морського десанту в Одесі

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну - у лютому 2022 року - ворожі десантники намагалися висадитися у Гостомелі та Василькові Київської області, але українські воїни впоралися з ворогами. Противник зазнав дуже серйозних втрат.

Варто зазначити, що станом на 4 лютого на нашій землі вже знищено близько 130 590 ворогів.

Вас також можуть зацікавити новини: