Кількість загиблих в Дніпрі майже сягнула 30: починається друга доба рятувальної операції / фото Сергій Дівєєв, УНІАН

Ворожа ракета, що влучила в дев’ятиповерховий будинок в одному з районів Дніпра, вбила щонайменше 29 осіб. 

Рятувальники вже понад добу продовжують шукати людей під завалами, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

"Пообіді з руїн витягли 27-річну жінку. Вона у реанімації з сильним переохолодженням. Лікарі борються за її життя. Загалом з-під завалів врятували 39 мешканців будинку. Доля ще понад 40 – невідома. Ворожа ракета вбила 29 людей. 73 – поранені, 30 з них у лікарні, 12 – важкі", – написав він.

Відео дня

Оновлено (18:59): Радниця голови Дніпропетровської ОВА Наталія Бабаченко в ефірі телемарафону повідомила, що вже відомо про 30 загиблих та 75 постраждалих.

Водночас в ДСНС уточнили, що було отримано 44 повідомлення про безвісно зниклих осіб. З яких перебування 11 осіб встановлено, доля 33 осіб з'ясовується.

Глава ОВА Резніченко зауважив, що пошуково-рятувальна операція у Дніпрі триває вже понад добу. 

"Без спину працюють більш ніж 550 рятувальників, поліцейських, лікарів, комунальників, волонтерів. Вогнеборці нарешті вгамували пожежу, яка зайнялася в будинку від удару. Вже розібрали приблизно половину розтрощених російською ракетою конструкцій", – написав він.

Міський голова Дніпра Борис Філатов раніше в ефірі телемарафону зазначив, що рятувальна операція триватиме, ймовірно, до третьої години ночі.

Удар по Дніпру 14 січня - що відомо 

Вдень в суботу, 14 січня, російські окупанти завдали удару по Дніпру. По місту було запущено ракету Х-22. У ЗСУ немає засобів для збиття цього типу ракет, відомих як "вбивці авіаносців".

Ворога ракета влучила в девятиповерхівку на 16 під’їздів, де мешкали близько 1700 людей. Під час атаки вщент зруйнований один з під’їздів (тут могли мешкати до 200 осіб), в інших 15-ти відсутні світло і газопостачання, вибиті шибки. Більше тисячі осіб залишилися без даху над головою. 

На місці трагедії триває пошуково-рятувальна операція. В мерії розповідали, що деяких вдається врятувати завдяки тому, що вони надсилають повідомлення з-під завалів. Рятують також дивом уцілілих домашніх улюбленців

Тим часом мешканці країни-терориста регочуть над трагедією, закликаючи до знищення українців.

Вас також можуть зацікавити новини: