Окупанти завадили евакуації українців / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Головне управління розвідки Міноборони опублікувало нове перехоплення телефонної розмови російського окупанта з позицій на півдні України. Загарбник зізнався, що вони не тільки не рятували місцевих жителів після прориву дамби Каховської ГЕС, а й забирали у них плавзасоби, щоб врятуватися самим.

У ГУР назвали це черговим підтвердженням зумисного підриву росіянами греблі на Каховській ГЕС. 

У перехопленні російський військовий розповідав, що брав участь в евакуації військових та зброї. Його дружина спитала, чи рятували загарбники місцевих, на що він відповів: "Ні, тільки себе".

За словами інтервента, стрімкий підйом води став для окупантів несподіванкою, адже їх завчасно попередили, що великої повені не буде. Загарбник та його дружина жалкують лише про те, що не вдалось врятувати речі.

"Взагалі сказали, що вода не підніметься сильно. Тому ми речі не збирали. Потім уже як сильно притиснуло, швидко все рятуйте все", - згадує військовий.

Знищення Каховської ГЕС

Як раніше повідомляв УНІАН, вночі 6 червня російські військові підірвали дамбу Каховської ГЕС, через що затопило десятки населених пунктів у Херсонській та Миколаївській областях.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що російські терористи роблять усе, що жертв через підрив Каховської ГЕС на окупованій Херсонщині було якнайбільше. 

Кількість зниклих безвісти на Херсонщині збільшилась до 29 людей, евакуація продовжується попри постійні обстріли росіян. 

Вас також можуть зацікавити новини: